EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 09 Agost 2019 12:28

Josep Maria Castells: "Només podem salvar Balaguer si som ambiciosos"

Escrit per EL MERCADAL
Foto:EL MERCADAL Foto:EL MERCADAL

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 10 anys i actualment viu a Lleida. És community manager d'empreses, entitats i partits polítics. No ha format part de cap llista electoral i es considera apartidista i "apolític".

També és influencer, i va ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i va demostrar a la galeria tot el seu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Va ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 14 anys i desde llavors també va participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compta amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses va poder impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i  alhora va ser l' impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

Ha participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

Ha oferit conferències i ha estat present en taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Va arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia està intentant elaborar el seu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori.

 Es considera una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. 

És una persona amb moltes aspiracions i s'identifica amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft.

Josep Maria Castells és persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admira del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

 Fa mesos et declaraves apartidista i apolític. Ho continues sent?
No només em considero apartidista i apolític sinó que penso que podem canviar les coses d'una forma millor. Sense sectarismes i aportant solucions amb la immediatesa que necessita la població.
Hem vist darrerament i concretament en el seu Twitter que no esta conforme en el sistema? Ets antisistema?
No estic conforme que els polítics facin campanyes milionaries que les paguem els ciutadans i ciutadanes amb els nostres impostos i que quan ja estan al poder s'obliden de nosaltres.
Creus que el periodisme que es fa a nivell català és optimista? Perquè?

Li seré molt sincer: crear aquest diari podrà canviar la societat. Els diaris d'avui dia encara no dediquen ni una quarta part del seu espai a divulgar notícies optimistes. El Mercadal és 100% optimista. Ningú ens supera i som els referents!
Que faries si tinguessis al Sr. Quim Torra al teu davant?
Li demanaria de fer un cafè amb ell per demanar-li que convoqui eleccions de forma immediata.

 


Creus que Catalunya esdevindrà un estat independent?
Crec que l'independentisme deixarà de créixer. Els CDR posaran pressió als polítics, però no servirà de res perquè crec que no hi haurà cap nova consulta i si n'hi ha serà d'aquí vint anys.

La ideologia del teu diari quina és? 

La ideologia és purament optimista, multipartidista, apartidista en segons quines qüestions. No és ni d'esquerres ni de dretes. Simplement garantitza el benestar dels seus lectors a través dels continguts més agradables de llegir.

Llavors et consideres multipartidista? Més o menys... Sí! Crec que no són bons els partidismes i durant tot aquest temps de democràcia ha existit partidisme en tots els àmbits. Cal que capgirem la situació i fem possible amb l'ajuda de tots un escenari polític que respecti totes les ideologies. Balaguer necessita una entesa de les dretes amb les esquerres com també una acord i respecte mutu entre nacionalistes, independentistes, catalanistes, constitucionalistes i federalistes.
 I que hauríem de fer per aconseguir aquesta utopia?
Doncs primer que tot fer entendre als nostres gestors que fa falta aquest canvi i que se n'adonin. Que emprenguin accions per millorar el sistema polític mitjançant el respecte a l'adversari.

Fes una valoració dels darrers 15 anys de política a Balaguer... El socialisme va saber empatitzar molts anys amb la ciutadania donant respostes a les inquietuds de la ciutadania. El Sr. Roigé també va ser un bon gestor tot i que penso que l'actual alcalde, el Sr. Jordi Ignasi Vidal és més "carismàtic".
D'aquests alcaldes que ha esmentat amb quin t'identifiques més?  Com et deia abans em quedo amb el bo que han fet aquests tres alcaldes. Potser m'identifico més amb Miquel Aguilà perquè el vaig conèixer més.
Si algun dia et vols dedicar a la ciutat amb quin partit et veus més identificat?
Doncs ara mateix no t'ho sabria dir. Crec que s'hauria de fer alguna cosa nova.

Explican's el que tens pensat de fer per Balaguer... Voldria posar en marxa una plataforma cívica que  necessitarà uns avals per presentar-se a unes eleccions municipals.

Aquest diari digital com serà d'aquí a 20 anys? Si la plataforma prospera el primer que penso proposar als diferents polítics és garantir que aquest diari digital sigui el principal negoci de la ciutat.

Fes una crida a la ciutadania... Només depèn de nosaltres: la ciutadania. Durant molts anys hem viscut la democràcia "fallida" i ara fa falta fer-la efectiva. Tothom hauria de poder participar del projecte de ciutat per Balaguer i només podem salvar la ciutat si som ambiciosos. Podeu contactar amb mi a través de @oficialcastells o a través del següent e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 Resultat d'imatges de redes sociales

VOLS PARTICIPAR?

Envian's un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., mitjançant MD @oficialcastells o envia un WhatsApp al 657.675.525

Som optimistes, com tu!

Llegir 1255 vegades Darrera modificació el Dilluns, 12 Agost 2019 15:58

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER