EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 15 Octubre 2013 12:22

Alfons López Tena: "CiU i ERC treballen només per millorar l'autonomia: la puta i la Ramoneta, el peix al cove"

Escrit per

Alfons López Tena (SaguntPaís Valencià7 de desembrede 1957) és un polític valencià i diputat del Parlament de Catalunya per Solidaritat per la Independència durant lanovena legislatura de la Catalunya autonòmica.Llicenciat en Dret per la Universitat de València i notari des de 1983. Ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial espanyol entre el 2001 i el 2008. Com a notari, ha exercit a Tàrrega (1983-1985), Xàtiva (1985-1988) i Barcelona (1988-1999). Va ésser fundador del Fòrum Notarial i Vicepresident del Fòrum Notarial de Catalunya fins el 1999. Va ésser militant de Convergència Democràtica de Catalunya des del 1989 fins el 2010, quan va fundarSolidaritat Catalana per la Independència. Anteriorment havia estat Conseller Nacional de Convergència Democràtica des del 1996 fins al seu nomenament com a vocal del Consell General del Poder Judicial espanyol a proposta de CiU. L'agost del 2007 va crear, amb Hèctor López Bofill, el Cercle d'Estudis Sobiranistes; actualment n'és el president.

 

 

 

Completi la frase següent: A Catalunya li fa falta…
Voluntat

A què et dedicaves en el passat?
Sóc Notari, vaig començar a Tàrrega i he exercit 11 anys a Barcelona. Després vaig ser nomenat Vocal del "Consejo General del Poder Judicial",  7 anys molt durs a la boca del llop de l'Estat, on he comprovat que el seu projecte pels catalans és l'aniquilació. Sempre he fet política, des que vaig començar en la lluita catalanista clandestina contra la dictadura quan tenia 14 anys.

On vivies abans? A València, Tàrrega, Xàtiva, i des del 1989 a Barcelona, a cavall amb Madrid al temps del CGPJ


Que fa un dia normal en López-Tena? 
Treballar per la independència de la Nació catalana.

Que l’ha portat al projecte de Solidaritat?
La constatació reiterada, al llarg dels anys, que és impossible que ni CDC ni ERC facin res per atènyer la independència. Se'n serveixen com a esquer per aconseguir vots i repartir-se el pastís dels pressupostos i poltrones públiques, que és l'únic que els interessa.

Quins són els millors moments que ha viscut en general? I els pitjors?
Els millors, comprovar com gran part del poble català no es rendeix i vol la independència, malgrat una ingenuïtat secular que el duu a no perdre mai l'oportunitat de perdre totes les oportunitats.
Els pitjors, ser testimoni del cinisme i la mediocritat de la casta política catalana, només interessada, abans i ara, a treure'n profit personal.

Les passades eleccions Solidaritat va quedar fora de l’arc Parlamentari. Ara que ha passat un any, sabríeu dir-me per quins motius es creu que s’ha passat de 4 escons a cap ni un? A hores d’ara ho considereu un fracàs del passat?
 
Solidaritat és un instrument per fer la independència, i la gent es va creure que la CiU de Mas i l'ERC de Junqueras havien canviat i l'anaven a fer, i per tant que Solidaritat no era necessària.
Ha passat un any, i no tenim la independència, ni el referèndum, ni la pregunta, ni la data. Mas i Junqueras van prometre "consulta sí o sí", amb o sense permís espanyol: que compleixin.

L’aposta de la CUP va triomfar.Si estiguessis al Parlament que passaria?
Presentaríem iniciatives i donariem suport a tot allò que fos eficaç per assolir la independència; ens oposaríem als obstacles; denunciaríem els enganys i les mentides; combatríem la corrupció; treballaríem al servei del poble. Faríem al Parlament el mateix que fem als Ajuntaments i al carrer.

Pactarieu amb Esquerra o amb CiU si és per la finalitat de fer una declaració unilateral d’independència?
Sí, i també per fer un referèndum d'independència. Si no ho hem fet fins ara és perquè tant CiU com ERC s'hi neguen, la independència la deixen pels discursos de cap de setmana, i treballen només per millorar l'autonomia: la puta i la Ramoneta, el peix al cove. Com sempre han fet, ara segueixen igual. Si canvien, quan canvien, tindran el nostre suport. Mentre no ho facin, tenen i tindran la nostra oposició i denúncia.

Com creus influeixen les enquestes i els sondejos dels diaris a partits com Solidaritat?
Molt, perquè dissuadeixen el vot induint al vot útil als de sempre. Les enquestes a Catalunya són una arma de combat i propaganda.

Quins diaris llegeix habitualment?
The Economist, The New Yorker, The New York Review of Books, London Review of Books.
Miro els digitals catalans.

Si tingués al Sr.Mas al davant el dia d'avui que li diria? Res, l'escoltaria.

I a Rajoy? Res, l'escoltaria.


Li agraden els gags del Polònia? Troba a faltar el seu personatge?
No m'ha agradat mai el seu estil de conyeta al servei de qui li paga a Toni Soler, ni el veia ni el veig. Propaganda governamental, la justa.

Quins objectius electorals marcareu en les pròximes eleccions a Solidaritat?
Ampliar la presència als Ajuntaments.

T’agradaria ser el president de la Generalitat? Perquè?
No tinc cap interès en presidir una Comunitat Autònoma espanyola, només en utilitzar els càrrecs públics al servei d'atènyer la independència, com he fet al CGPJ i al parlament.

Creu que la comunitat internacional recolzarà Catalunyadavant d’una declaració unilateral d’independència, en el cas que es faci?
Em consta que sí, i també em consta que pensen que els actuals govern i parlament no en faran res, que només pretenen reforçar-se per negociar amb Espanya una millora o no empitjorament de l'autonomia.

Si començés un procés polític per la independència des de la majoria parlamentària i el govern, suports internacionals en tindríem, i de primer nivell. Mentre fora creguin que tot és un joc intern de millorar posicions dins d'Espanya, no en tindrem cap. Mas i Junqueras no tenen cap credibilitat internacional.


Quin model lingüístic proposa Solidaritat per la Catalunya independent?
El català com a llengua comuna i de cohesió social, llengua oficial; i dret individual de comunicar-se i ser atesos pels serveis públics en les altres llengües més emprades, espanyol i possiblement àrab, transitòriament.
Escola en català, garantint un bon ensenyament de l'anglès i d'una altra llengua que cadascú esculli.

 

 Moltes gràcies per concedir-nos aquesta entrevista per ElMercadal.cat

A vosaltres!

 

ENTREVISTA EN EXCLUSIVA PER ELMERCADAL.CAT

JOSEP MARIA CASTELLS /JOAN ZAMORA

Llegir 5514 vegades Darrera modificació el Dissabte, 20 Febrer 2016 19:30
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER