EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 28 Octubre 2013 14:27

Joan Ignasi Elena:"Rajoy mirant a un altre lloc i fent veure que no passa res no resoldrà el problema"

Escrit per

Joan Ignasi Elena va néixer a Barcelona l'any 1968, casat i pare de tres filles.

És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Va exercir d'advocat fins l'any 2005, any en que va ser escollit Alcalde de Vilanova i la Geltrú, especialitzat en drets d'autor i laboral.

L'any 1991 és escollit primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, càrrec que ocupa fins el 1993. L'any 1992 és escollit diputat al Parlament de Catalunya on va participar a la Comissió de Pressupostos, Economia i Justícia.

És elegit regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l'any 1999 al capdavant de les regidories de Règim Intern i Personal, i posteriorment de Cultura. Poc després, és va convertir en alcalde de la mateixa localitat, reelegit al 2007.

Forma part de l'executiva del PSC des de l'any 2001, i a més és secretari de la Comissió Executiva de la Fundació Rafael Campalans.

Alcalde de Vilanova i la Geltrú fins al 2011, és el portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament.

Com compagina la política amb la família?
Amb dificultat perquè la política vol molta dedicació i té uns horaris poc pensats per la conciliació, de forma que moltes vegades arribo a casa quan les meves filles ja són a dormir i sovint tinc compromisos els cap de setmana que m’allunyen de la família. De tota manera, cada dia procuro dur-les a escola i tenir una estona a la nit per compartir amb la meva dona i poder xerrar tranquil·lament.
Tot això ho patia multiplicat per 10 quan era Alcalde, perquè la dedicació era desmesurada però amb un grau de satisfacció impossible de superar en qualsevol altra activitat política

Abans de ser polític a què es dedicava?
Exercia d’advocat.

Que va sentir quan va sortir elegit com a diputat al Parlament?
És un honor i un repte. Ets representant de moltes persones que han dipositat la confiança perquè defensis allò amb el que t’has compromès. I en un moment com l’actual, amb tantes persones passant dificultats i necessitats, el repte encara és més gran i la necessitat d’estar a l’alada d’una societat que pateix, i que ho fa injustament.

A part del català i el castellà sap parlar un altre idioma?
Anglès, amb algunes dificultats.

Quants anys fa que està al PSC? Actualment s’hi trova a gust dins el partit?

Milito des dels 15 anys i en tinc 45. Fa trenta! Em sento molt còmode militant al socialisme, crec en el socialisme i en els principis que el sustenten. I sincerament penso que sóc més necessari que mai.

Com veu vostè les discrepàncies en el PSC?
Conegut és que he discrepat i discrepo d’algunes decisions del meu partit. Penso que la discrepància, quan respon a mirades polítiques diferents i no a dèries personals, és enriquidora i amplia la base dels projectes polítics. No he cregut mai en les unanimitats, ni en la fe cega en l’autoritat.

Està a favor del dret a decidir? Voldria que es fes la consulta el 2014 encari que el Govern Central d’Espanya hi estigui en contra? Veu perillós o beneficiós una declaració unilateral d’independència?
Si ho estic. Sense cap però.
A mi m’agradaria que es produís un acord que permetés celebrar la consulta el 2014. A mi m’agradaria que el govern espanyol entengués, d’una vegada, que mirant a un altre lloc i fent veure que no passa res no resoldrà el problema. Que s’adonés que no és un caprici que un 80 pe cent dels catalans exigim una consulta i que sense consulta no es resoldrà el conflicte.
Jo defenso la consulta, que els ciutadans votin i llavors que cadascú ofereixi la seva mirada, la seva posició. Amb total llibertat i que respectem el resultat de la mateixa.
Si no és possible el 2014 perquè el govern de l’Estat ho impedeix, caldrà veure quines perspectives hi ha i de comú acord les forces polítiques i socials que defensem el dret a decidir donar una resposta a aquesta negativa.
 

Quina opinió té dels atacs que rep Catalunya de la caverna mediàtica espanyola?

És lamentable que s’atiï injustament un sentiment contra un poble, sobre la base de falsedat, només per enaltir posicions reaccionàries i donar ales a l’extrema dreta. Fa mal a la convivència i és vergonyós. Curiosament els mateixos que diuen aquestes barbaritats sobre Catalunya són els mateixos que ho fan sobre la igualtat de les dones, les polítiques socials...

Ho deia Ovidi ‘T’adones amic. Hi ha gent a qui no agrada que es parli, s’escrigui o es pensi en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parli, s’escrigui o es pensi’.

Vostè creu que als partits polítics s’haurien de fer primàries?
Sí. Ho he defensat des de fa molt i molt temps. Afortunamdament el meu partit s’ha compromès a celebrar-les. En sóc partidari i estic segur que és un procediment que s’anirà consolidant a conjunt de forces polítiques. Els temps en el que quatre persones o menys ho decideixen tot, s’ha d’acabar.


 Com et veus en un futur?
Gran. I confio que feliç amb la meva família. Segur que compromès políticament amb l’esquerra del nostre País i probablement treballant d’advocat.
Recorda el dia més feliç de la seva vida?
I tant, cada segon del dia 5 de setembre de 2003 el recordo. És el dia que vam arribar de l'Índia amb la nostra primera filla. Després van venir dues més.

La seva família propera és sent orgullosa de la feina que fa?

Si molt. Els meus pares ho estaven molt i la meva dona també. Les nenes no en tenen massa consciència perquè són petites, però sento que els agrada el que faig.
 Renuncies a coses cada dia. Al final la vida són opcions. A alguna feina i a dedicar més temps a la meva família i amics. Temps a llegir i a estudiar més, que m’apassiona. Però ho faig convençut i feliç. També a la possibilitat, que hem valorat en alguna ocasió, d’anar a viure a un altre País per un temps. Però a això encara hi som a temps.

 Hi ha algun polític que li caigui malament a nivell personal?

Si, alguns. En política hi ha de tot i gent lamentable també.

Quina relació té actualment amb el secretari general Pere Navarro?
Personalment bona i políticament és conegut que tenim algunes diferències malgrat ens uneix que els dos som persones d’esquerres.


Com a polític quines són les seves tasques avui dia?
Sóc diputat al Parlament de Catalunya i cap de l’oposició a Vilanova i la Geltrú. Com a diputat centro la meva activitat principal als temes de cultura i del meu territori, el Penedès. Pel que fa a la feina a Vilanova segueix sent molt absorbent i apassionant, combinació que provoca moltes hores de dedicació.

En té bons records de en l'època en que estaba a les joventuts socialistes?
Va ser un bon aprenentatge. De coses positives i no tan positives. També vaig veure misèries de la condició humana. Però allà vaig aprendre a estimar i defensar les meves idees i a compartir vivències amb gent meravellosa que després he mantingut amistat i complicitat durant dècades.
També vaig viure la mort de dos grans amics. Xavier Soto i Guillermo Vidaña. Van ser dos cops molt durs.

Sent nostàlgia d’haver estat batlle de Vilanova i la Geltrú?
Molta sí. És una experiència inigualable, la proximitat a la gent, als teus veïns i protagonitzar un període magnífic de transformació de la meva ciutat. Això no ho vius més que des de la política local.
Ho trobo a faltar malgrat que mantinc una intensa activitat municipal i de contacte i relació amb els meus veïns, que és el que realment em satisfà.
 Miro quina temperatura fa i penso a quina ciutat del Món m’agradaria estar. Un petit somni matinal per començar el dia amb piles noves. Després desperto a les meves filles i ja comença el dia amb tota la seva contundència, i les seves meravelles.

Que n'opina del portal digital ElMercadal.cat? 
Sóc aficionat als portals d’internet. M’informo molt a través d’ells. Té qualitat i és molt complet. A més de ser una aposta valenta. Partint de la dimensió local abastar la nacional. Una bona mostra de com haurien de ser les coses. Sempre amb els peus a terra.
Moltes gràcies per l’entrevista!

 

 

ENTREVISTA EXCLUSIVA PER ELMERCADAL.CAT 

JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE/JOAN ZAMORA

 

Llegir 5779 vegades Darrera modificació el Dissabte, 20 Febrer 2016 19:30
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER