EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 03 Març 2016 18:33

Les JERC-Ponent també ens hi oposem!

Escrit per Kevin Domínguez Bruque

KEVIN DOMÍNGUEZ I BRUQUE, Portaveu de les JERC-Ponent

Ara fa un any el Consell de Ministres, pocs mesos abans que el ministre espanyol d’Educació José Ignacio Wert plegués, va aprovar un Reial Decret que atacava als estudiants i a l'educació pública. Aquest decret és conegut com a 3+2 (Reial Decret 42/2015) que ja va generar la mobilització de molts estudiants en contra de la política universitària que estava duent a terme el ministeri del govern del Partit Popular en aquell moment.

Aquest nou curs acadèmic va ressorgir de nou l’oposició a aquest decret i per tal de demostrar el gran desacord que hi tenim es van començar a celebrar referèndums arreu dels Països Catalans organitzats pels universitaris en què es preguntava sobre la paralització de la normativa. Clarament, els estudiants, defensant els seus drets amb una considerable participació i amb una claríssima majoria, van mostrar el seu suport a aturar-lo.

Les JERC-Ponent, com a joves independentistes pensem que assolir l’estat de República Catalana serà l’única opció viable per aconseguir que es produeixi primer de tot la paralització del decret i, seguidament, el debat que realment necessitem els estudiants catalans i que estem demanant clarament en els diferents referèndums que s’han anat celebrant. Per tant, expressem que l’única sortida que pot permetre la construcció d'un model educatiu públic, de qualitat, laic, no sexista i en català és la constitució de la propera República dels Països Catalans. Reiterem, per a qui tingui dubtes, que nosaltres l’únic que demanem i que com he dit anteriorment és que els universitaris necessitem un debat que realment ens doni solucions i no mals de caps a l’hora d’haver de pagar la nostra matrícula universitària i que l'única solució que veiem viable és assolir la república i emmarcar en la propera constitució catalana els drets que els joves mereixem!
Els joves som el futur i nosaltres tenim la força i si cal sortir als carrers, sortirem, si cal que fem vaga la farem, per la nostra educació no farem un pas enrere!

Darrera modificació el Dijous, 03 Març 2016 18:54

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER