EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 07 Març 2016 13:18

Diguem prou a la desigualtat: visca les dones lliures!

Escrit per JERC Balaguer

Joana Oronich i Sara Escolà, JERC-Balaguer

Tal dia com avui fa uns 150 anys, 129 dones treballadores van ser assassinades quan es manifestaven per un salari just, pels seus drets, ... Des de sempre ens han fet callar, més ben dit, ens han obligat a callar, però no ho han aconseguit i mai ho aconseguiran perquè nosaltres també podem ser fortes.

Es pensen que només servim per parir, criar, cuinar i netejar, i què més? Nosaltres podem fer molt bé tot això però també moltes d’altres coses com ara estudiar, treballar, educar, decidir... SOM DONES, som persones i no esclaves d’un món on malauradament el masclisme encara és molt present.

Països sencers on les dones són tractades com a brossa, com si fossin un objecte, com una cosa que s’ha de menysprear pel sol fet de ser una dona, a qui se li ha de treure tots els drets i oprimir-la sense deixar-la viure i treballar tranquil·lament. Actualment tenim exemples patents d’abusos humans vers les dones, com l’ablació en nenes, que viuen aquí i se les emporten al seu país d’origen per a mutilar-les, l'excés d'hores de treball, la impossibilitat d'arribar a una posició o una altra dins d'una empresa per l'únic fet de poder ser mare o bé ser-ho.

Aquestes situacions són les que hem de denunciar i lluitar per un món millor, en el que dones i homes tinguem les mateixes condicions: socials, sexuals, laborals, econòmiques, familiars... o si més no, en el que les dones no siguem infravalorades com fins ara.

Nosaltres, les dones, hem de creure que som capaces de canviar el món i ser les primeres a començar a eliminar tòpics mundials i estereotips del nostre pensament: “si és guapa segur que és tonta”, “els estudis tècnics i científics són per a nois”, “les dones no saben conduir”, “els nois no poden fer dues coses alhora”, “les carreres socials són per a dones”, "les feines de la casa les han de fer les dones", etc. Prou d'estereotips, no tot es basa en ells. La personalitat d'algú va més enllà del que ens pugui semblar algú a primera vista. Per això, dones i homes, al cap i a la fi persones, ens hem d’unir i lluitar amb totes les nostres forces per la igualtat que les dones mereixem.

Darrera modificació el Dilluns, 07 Març 2016 13:23

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER