EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 05 abril 2016 18:27

Adolescència: un moment de canvi i una oportunitat

Escrit per Sara Millas

L'adolescència més que una etapa de crisi hauríem d'entendre-la com el moment en el qual l'individu es prepara per poder portar una vida adulta independent de la seva família d'origen. El cervell adolescent és enormement plàstic i fa que estigui especialment preparat per aprendre, canviar i adaptar-se a noves situacions. El cervell dels adolescents està, per tant, naturalment disposat a assumir riscos, canviar estructures de comportament, triar el seu propi camí i prendre decisions per ell mateix. És el seu treball.

No obstant això, encara que en altres cultures la pubertat es considerava una època de grans canvis físics i emocionals no era viscuda amb temor o com possibles enfrontaments amb els pares o una situació en la qual del jove no s'esperés que creixés per ser un adult socialment integrat. Precisament era això, el moment del canvi i la integració en la vida adulta com un individu capaç i autosuficient.

El cervell adolescent busca especialitzar-se, refinar-se i perfeccionar les seves funcions adaptant-se a l'ambient. Sens dubte destaquen les emocions com a motors de canvi, desencadenant cerca de novetats, reptes, qüestionaments de l'establert, nous aprenentatges i cerca d'acceptació de l'entorn. Si el jove ha crescut amb la sensació de no ser escoltats, de ser minimitzats, de mai rebre reconeixement pels seus propis i personals camins de vida, necessitaran allunyar-se i trencar amb el passat, tancant-se en els parells, amb el risc de no rebre models adults variats amb els quals identificar-se.

Per això cada persona es un món i el món el movem tots amb els nostres canvis.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER