EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 21 Mai 2016 13:04

Sobre l'intent de prohibició de l'estelada als recintes esportius

Escrit per Solidaritat Catalana

L’atac de l’estat espanyol al símbol de la bandera estelada, reconeguda legalment al Parlament, ha de rebre una resposta directa i clara per part de la societat civil, les institucions, entitats i partits catalans. L’intent de prohibició de la seva exhibició en un recinte esportiu, malgrat l’estelada ser un símbol democràtic i pacífic d’aspiració a la independència, lesiona greument la llibertat d’expressió dels ciutadans i és una falta de respecte a la nació catalana.

Sigui quin sigui el desenllaç arbitrari de les autoritats espanyoles, s’ha de donar una resposta pacífica i inequívoca, que pot adoptar diverses formes, però amb la idea comú de desobediència a la repressió o al seu intent: des del suport i encoratjament a la resistència individual de tots aquells que accedeixin o intentin accedir a l’esdeveniment amb l’estelada, fins al boicot actiu i la no-assistència de les autoritats del nostre país a l’acte, restant-ne així representació. Una opció viable és també la renúncia del FC Barcelona a participar en una competició que menysprea i accepta la prohibició dels símbols de la seva afició. En canvi, les propostes que inclouen la substitució de la nostra simbologia nacional per altres banderes, poden dur a confusió i difícil interpretació internacional. A més, suposarien un acatament de facto de les intencions espanyoles i un afebliment del potent missatge que s’enviaria adoptant qualsevol altra de les opcions.

El conflicte dels símbols, tot i la seva importància, hauria d’estar emmarcat dins un conflicte major de poder i de legislació amb Espanya, que a aquestes alçades del procés i del full de ruta hauria de centrar les forces de l’independentisme. Les darreres setmanes, els debats sobre els impostos, l’educació concertada, el model familiar, l’exèrcit i la llengua en l’anomenat procés constitutiu, el FLA, les resolucions obeïdes del TC, tots ells de gestió autonomista, i ara el de les banderes, han pogut ocultar que estem en ple procés d’independència, amb un calendari a 14 mesos vista de proclamació d’un nou estat, si és que el full de ruta del 27S s’ha de complir. Els conflictes autonomistes, més o menys mediàtics, no ens haurien de distreure de l’avaluació del capteniment del Govern, del Parlament i dels 72 diputats independentistes, sobre si estan creant les estructures d’estat, si estan transmetent una imatge de resolució, confiança i decisió o de si, en definitiva, serem independents tal com van prometre i van ser votats.

Solidaritat Catalana per la Independència posa a disposició de les entitats i institucions catalanes i de la Nació, el seu bagatge programàtic sobre la DUI i la unilateralitat, per anar articulant respostes factibles i eficaces a les provocacions espanyoles, sense perdre de vista que l’objectiu és la independència i no la gestió de la reivindicació permanent, l’autonomia o els greuges.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER