EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 19 Juliol 2016 13:55

Referèndums i europeus a conveniència

Escrit per

Groucho Marx deia que ‘ell tenia uns principis, però que si no agradaven, en tenia uns altres’. Els referèndums són una mostra de democràcia directa (indiferentment de l’encert o no de la decisió popular, que s’ha de respectar agradi o no agradi), però els tan invocats principis democràtics i de respecte a les decisions populars no s’interpreten igual quan guanya l’opció que no interessa a les castes dirigents i la gent del carrer simpatitzant amb aquestes (siguin de classe adinerada o no), arribant fins i tot a equiparar referèndums amb ‘dictadures’.

No recordo cap ferotge crítica als referèndums des de cap banda ni cap escrit de premsa al respecte ni amb el triomf del ‘no’ d’Escòcia a separar-se de la Gran Bretanya ni el triomf al seu dia de l’ingrés d’Espanya a l’OTAN, ni sobre cap a altra opció favorable als ‘mercats’ i poders econòmics. En canvi, sí s’ha criticat visceralment el triomf de l’opció de Gran Bretanya a sortir de la UE (Brexit), titllant-la de ‘populista’, ‘covarda’, etc. I mostrant el seu mal perdre, certs sectors intenten negar els resultats i a més pretenen forçar un segon referèndum fins que surti l’opció que els agradi. També el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker va titllar la decisió popular britànica com ‘antipatriòtica’.

El mateix Jean-Claude Juncker que parla d’antipatriotisme quan vol vendre Europa sencera als interessos del FMI, el Banc Mundial i l’imperialisme dels EEUU amb el tractat de lliure comerç TTIP per diners i prebendes, i el mateix individu que, segons revelacions documentals (‘LuxLeaks’), hauria d’explicar el seu paper de ‘patriota’ quan era president de Luxemburg, convertint el país en un centre europeu d’evasió fiscalcorporativa (per ell el ‘patriotisme’ equival a vendre sobiranies nacionals per diners). I és que els principis es poden bescanviar quan interessa políticament, perquè segons certs polítics tan espanyols i catalans ho són quan volen i tan europeus (millor dit, europeistes) quan els interessa.

Si el salari mínim francès és de 1365 euros, el grec d’uns 736 euros  i l’espanyol és de 641 euros; o si els horaris laborals europeus són més compatibles amb la vida personal i familiar: si s’aposta més per les energies renovables a Europa, etc. a Espanya anem en direcció contrària, demostrant ser sols europeus en quant a pagar més impostos, aplicar les mateixes retallades socials, etc. Si bé és positiu mirar i caminar de vegades en altres direccions (permetent-nos millorar, com a l’escola, i sabent que sempre hi ha gent de qui podem aprendre alguna cosa), a Espanya el complex d’inferioritat impulsa excessivament imitar d’altres països, perdent així la nostra personalitat, com si un model propi no fos possible.

Amb tot, hem de recordar que la Unió Europea es conformà no per quant a idealismes romàntics per la pau entre països europeus, sinó per fer front al llavors poderós bloc comunista soviètic primer, i després, amb la caiguda d’aquell bloc, per evitar tota contestació al model neoliberal  i inserir els països a un cadenat imperialista europeu (el IV Reich alemany) com a subaltern de l’imperialisme dels EEUU. Compte amb els referèndums?. Sols ho pregunten aquells quan els resultats no els són favorables. ¿Ya ‘semos’ europeos?. O ja n’estem ‘TTIPs’?

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER