EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 28 Juliol 2016 06:47

Pokémon Go

Escrit per Ivan Zapata Leon (Zipi) i Hector Royo Fernandez (Freakyman)

Per aquestes alçades, tothom ha sentit a parlar o ha pogut conèixer Pokémon GO, la nova aplicació desenvolupada per Niantic amb els famosos personatges de Nintendo, on aposten per transportar-nos a aquest món ple de criatures virtuals i ens conviden a fer ús de la Realitat Augmentada i el GPS per unir-nos a una aventura que ha aconseguit captivar el cor de milions de jugadors arreu del món.

Ja des del dia de llançament de l'aplicació, s'ha pogut observar diversos jugadors fent ús de les zones públiques on es poden trobar tant Pokémon, on els hem d'aconseguir capturar a tota la col·lecció, com les Poképarades, que serveixen per aconseguir objectes imprescindibles per la gesta, i els Gimnasos Pokémon, on podem competir i col·laborar amb altres jugadors per conquerir-los i convertir-nos en el millor entrenador de Pokémon. Aquestes dues localitzacions, habitualment, estan situades en punts d'interès cultural de la ciutat o de la localitat on es juga.

A primera vista, Pokémon GO ha aconseguit arrencar de les habitacions als més joves aficionats i els més veterans de la sèrie, fent que es trobin i socialitzin entre ells formant grans comunitats de jugadors on es fiquen en contacte, proposen esdeveniments, resolen dubtes i comparteixen les seves experiències, com és el cas del grup de Facebook Pokémon GO Lleida, actualment amb més de 500 participants. Indirectament, Niantic ha aconseguit afrontar el problema del sedentarisme, molt lligat els videojocs, alhora que aconseguia que famílies senceres comparteixin i juguin aquest joc tots plegats.

Els comerços, especialment els del sector d'hostaleria i turisme, han pogut aprofitar-se dels beneficis d'aquest moviment, utilitzant a favor seu les Poképarades i els Gimnasos Pokémon propers als seus establiments, millorant així l'ecosistema ciutadà i omplint les terrasses de jugadors, un fet del qual també ha pogut aprofitar el sector turístic, amb una major afluència de públic en espais d'atracció. Els emprenedors més actualitzats, han arribat a fer ús d'esquers, un estri que el joc dóna l'opció a comprar, en les Poképarades per atreure tant Pokémon a la zona seleccionada com als entrenadors que volen atrapar-los. La localització d'aquestes Poképarades està ajudant al fet que, inclòs els jugadors autòctons, descobreixen la seva pròpia ciutat, donat que han de recórrer-la per poder progressar en joc.

Actualment, alguns mitjans de comunicació estan divulgant alguns aspectes negatius trets d'incidents que s’han pogut ocasionar a conseqüència d’un ús inapropiat que han donat determinats usuaris a aquesta aplicació, com podrien ser els jugadors que juguen conduint els seus vehicles i els jugadors que no estan prou atents al seu entorn. En ambdós casos, aquests són accidents aïllats i gran part d'ells produïts per aquest ús indegut del joc, encara que també existeixen altres incidents de jugadors que han accedit a zones restringides o propietats privades. Donats aquests casos, Niantic ja s'està encarregat de solucionar el problema habilitant un apartat en la seva web on, tant els propietaris com els mateixos jugadors, poden informar de Poképarades i Gimnasos que es troben en zones inaccessibles per, posteriorment, eliminar-los del terreny on es desenvolupa el joc.

Els dos estudis, Niantic i Nintendo, tenen experiència suficient per aconseguir adaptar-se a les circumstàncies de la situació. Niantic és responsable d'Ingress, un altre joc que fa ús del GPS on fa uns anys que es troba en funcionament a escala mundial. Nintendo, per la seva part, posseeix els drets de la franquícia Pokémon, una saga de videojocs que, recentment, ha celebrat el seu vint aniversari i posseeix infinitats de característiques que s'afegiran al joc durant els pròxims mesos per enriquir-lo i millorar altres aspectes que ja existeixen actualment.

Per la nostra part, agradaria que li doneu una oportunitat a aquest joc tan peculiar i que tan ràpidament s’ha ficat en boca de tothom, durant aquests dies d’estiu en combinació amb diverses visites turístiques en aquells indrets on feu les vostres vacances com en la vostra ciutat.

Fonts:

20 aniversari Pokémon:

http://www.nintenderos.com/2016/06/el-presidente-de-creatures-inc-muestra-su-mensaje-del-20-aniversario-de-pokemon/

Revitalitzar negocis amb Pokémon GO:

http://www.nintenderos.com/2016/07/descubre-como-publicitar-y-rentabilizar-mas-tu-negocio-gracias-a-pokemon-go/

Usos terapèutics de Pokémon GO:

https://psicologiaymente.net/clinica/pokemon-go-combatir-trastornos-mentales

Niantic (informació sobre Ingress i Pokémon GO així com l'espai per poder reportar Poképarades):

https://www.nianticlabs.com/

Regulacions i advertències del Pokémon GO en Barcelona:

http://www.nintenderos.com/2016/07/barcelona-evita-dictar-bando-sobre-el-uso-de-pokemon-go-algunas-recomendaciones/

 

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER