EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 02 Gener 2017 16:28

D’ensenyament i professorat: alternatives

Escrit per

Certament el professorat és un sector tan valuós com d’altres, en ser peça clau pel desenvolupament de les persones i ensenyar-nos els coneixements bàsics per anar per una vida que ja ens ensenya la resta, a més dels records i la impremta personal que ens deixen alguns dels seus membres. Ho dic des de la meva experiència d’estudiant ‘permanent’ i per la impremta que en molta gent deixà el meu pare com a professor d’institut. Ara després d’anys de substitucions, la conselleria d’Educació convocarà oposicions de professorat al sector públic (ja s’augmentaren abans en 1000 places sense convocar oposicions). Són bones notícies ja que el personal docent ha patit una disminució de qualitat laboral en haver de treballar més hores per assumir l’augment d’escolars (un 4,5% d’hores lectives a Primària i un 8% a Secundària). Així mateix, es vol incrementar la dotació pel transport i menjador escolar, i s’ha previst un nou sistema de pagament de la construcció de centres educatius per estalviar 15 milions d’euros anuals fent els pagaments a mesura que s’executin les obres i no per avançat, permetent destinar recursos a reformes, ampliació i millora (i disminuir l’endeutament).

Així mateix, la consellera d’educació és partidària d’ampliar l’obligatorietat de l’educació fins als 18 anys, al·legant amb tota raó que per la complexitat de la societat no es pot accedir al món laboral sense formació. Ara bé, potser hi ha punts foscos en aquestes bones iniciatives, ja que amb l’actual llei, la direcció dels centres té potestat per escollir almenys un 30% de la plantilla del seu personal, podent donar lloc a amiguismes per seleccionar personal funcionari o personal interí escollit per la via ràpida (tenint així més avantatge per accedir a funcionari en tenir més puntuació per anys d’antiguitat i experiència davant d’altra gent sense oportunitat d’accedir a l’interinatge), a més que tot i tenir notes més altes, amb notes més baixes, tothom amb més anys fent substitucions té preferència per entrar. I si des de l’Administració es parla sobre l’exclusió del mercat laboral de la gent sense formació, a l’Administració encara hi han cossos obsolets sense raó de ser pels quals no es demana cap titulació acadèmica més enllà d’un certificat d’escolaritat (tot i que avui gairebé tothom té estudis mínims, són cossos ocupats per personal en la seva majoria ben format acadèmicament, que de vegades fa tasques de cossos superiors i que la llei EBEP estableix l’eliminació dels mateixos).

Si bé les idees són bones, caldrien mesures com: no donar a la direcció la potestat per escollir el personal; fer proves oficials en tot el sector públic iguals per funcionaris i per interins (o proves ‘lleugeres’ per aquests últims com es fa al departament de Justícia; prioritat per fer substitucions per la gent que superi oposicions sense prou nota de tall ni plaça fixa; eliminar els cossos subalterns via promoció automàtica amb la formació pertinent o bé exigir com a mínim la Educació Secundària Obligatòria (ESO) per aquests (com al departament de Justícia); remodelar els plans d’estudis incorporant matèries de la ‘vida’ (com la Intel·ligència emocional, economia i empresa, administrar el nostre patrimoni, formació professional bàsica, noves tecnologies, treballs bàsics manuals d’electricitat, obres o gas, coneixement bàsic dels nostres drets civils i laborals, etc); potenciar l’autofinançament de centres públics i privats (sense subvencions públiques per aquests últims), etc. D’alternatives n’hi han. Pensem-ho. 

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER