EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 18 Gener 2017 16:14

Ser un petit empresari és un petit miracle

Escrit per Jose Luis Solans Pueyo. Doctor en Dret i Professor de la Universitat de Lleida

 Mai  he sigut empresari. Sempre he treballat per compte aliena; malgrat que  la meva família si que ho és, des de fa molts  anys. Però , fa unes setmanes , vaig tindre l’oportunitat d’assistir , a una jornada,  organitzada pels Joves  Empresaris de la  PIMEC Catalunya , i una vegada  escoltades totes les ponències i algunes intervencions de joves emprenedors que havia en el públic  ,  de repent em va sortir l’ànima  empresarial que tinc ,des de fa molts anys amagada molt endins.

Em va agradar molt que el lema de la Pimec sigui: “Transparència, humilitat,  honestedat i ètica”. Em va sorprendre que en la sala, havia molts  joves  empresaris amb molta motivació ,il·lusió i vocació empresarial, i que en tot moment van demostrar , una  gran  maduresa. Del que van dir els ponents, m’agradaria fer algunes reflexions al respecte:

 A) L’empresari ha de tindre cultura de  FRACÁS :  totes les persones hauríem de tindre un currículum de tots els fracassos que hem tingut a la vida, en el qual s’analitzés, de forma constructiva ,  els motius del mateixos i saber verbalitzar-los . Perquè  del fracàs se n’aprèn. La paraula  fracàs existeix en el diccionari, però una cosa  es tenir fracassos i un altra és ser un fracassat. Que el fracassar no és una cosa bona, ni desitjable, però a vegades és requisit necessari o condició prèvia per a l’èxit”.  Ens tenim que treure’ns la por a fracassar i de caure en l’error( hi ha una màxima xinesa que diu que un error que no és rectifica ,és un segon error).La diferència entre l’error i el fracàs es la dimensió. Però també es veritat  que hem de ser prudents, en la utilització de recursos, saber  quin riscos som capaços d’assumir i respectar la màxima de l’emprenedor àgil , que ja he repetit algunes vegades “fracassa ràpid, fracassa aviat i sobre tot fracassa barat”. I si t’equivoques , equivoca’t  ràpid i equivocat barat. Però el fracàs no ens pot paralitzar, perquè al final únicament ens em penedim del que no hem fet. Per mi el fracàs, no ha de ser el final d’una idea o d’una etapa sinó el començament per a la creació o vertebració d’un gran projecte empresarial.

         A vegades ,en el món empresarial és té por del fracàs, del ridícul i de l’error. S’oblida fàcilment que l’error es pot convertir en un instrument d’aprenentatge. Que l’error ajuda a reflexionar i analitzar. Que es pot errar però això no significa que vagis a fracassar.  Que l’èxit és més perillós que el fracàs, perquè un empresari pot relaxar-se .El tindre enveja és molt dolent, perquè d’alguna manera estàs reconeixent el teu  propi fracàs. En aquest país per desgracia no es perdona mai l’èxit i encara menys el fracàs, malgrat  que un empresari que ha fracassat ,significa que s’avança al futur. Però hem de saber que el fracàs i l’error són paraules  que són consubstancials i van inseparablement unides a la vida empresarial .

      B)L’empresari ha d’actuar sempre amb HUMILITAT ,comptar amb una gran capacitat d’escoltar i ser capaç de donar opinions sense necessitat d’ imposar. Si un empresari  pensa que ja ho sap tot, és quan ve la  la caiguda. S’ha de saber escoltar i comprendre a  l’altra part. Hem de saber demanar ajuda qual calgui, perquè no ho podem saber tot .Has de preguntar. S’ha d’aprendre. Tenim por a preguntar, sabent que, sempre, el preguntar és barat i que reparar és car. L’humiliat ha d’anar unida a l’ambició, que es la possibilitat de prendre les pròpies decisions.

      C)L’empresari ha de ser INNOVADOR. Es un procés associat al canvi. La innovació significa apertura  mental respecte als que pensen de forma  diferent.

       D)Estem en la quarta revolució industrial( Revolució 4.0). La de la TRANSFORMACIÓ DIGITAL. Cal un canvi cultural en les empreses per a potenciar i impulsar una cultura que pugui afavorir el procés de transformació digital. Transformació digital si, però la llista de preocupacions de l’empresari ha d’estar encapçalada pels clients ( que són la pedra angular del negoci), sense oblidar que ells, són el millor finançament, ja que paguen pel teu servei. Un bon negoci no necessita inversors , necessita  clients, que son al cap i a la fi, els destinataris  dels nostres serveis i productes. Una empresa sense clients és una empresa morta. Per tant tot ha d’anar dirigit a l’atenció del client.

     E)ELS TREBALLADORS. El valor diferencial de les organitzacions no seran els robots ni les intel·ligències artificials .El valor afegit són i continuaran sent les persones, els treballadors. Possiblement mai seran més productius que una màquina, un robot o un software ,però  si que els treballadors hauran d’esforçar-se ,preparar-se, formar-se i educar-se , per a continuar sent el valor diferencial de les empreses, aportant  talent, creativitat i intuïció.

    F) Les empreses han de tindre un ENTORN LABORAL adequat. D’aquesta forma és contribueix a la producció i millora del rendiment dels treballadors.

    G) Treballar EN EQUIP. Quan es treballa en equip, s’uneixen les aptituds, competències, capacitats i talents dels treballadors; es potencien els seus esforços; disminueix el temps invertit en les seves tasques i s’incrementa l’eficàcia dels resultats.

      

    H)Els empresaris s’haurien de rodejar  sempre dels  professionals més intel·ligents i amb més capacitat que ells mateixos. Un projecte no es crea sol, requereix l’esforç de moltes persones amb una gran capacitat.

     Les petites i mitjanes empreses representen el 99,9 % del teixit productiu i genera el 67 %  d’ocupació empresarial. Tenim un model econòmic  en España, que   ha estat sempre fonamentat principalment en el turisme ,serveis i  sistema immobiliari. Per què no apostem també per la industrialització i la creació d’empreses?. Les Pimes són el motor del progrés. Per tant els  governs haurien de donar un gran suport ,sobre tot a les petites i mitjanes empreses , en el relatiu a la inversió , a la supressió de traves burocràtiques, una més baixa fiscalitat ,tema morositat, quotes dels autònoms etc.

 Finalment demanaria  a la societat un canvi de mentalitat i evitar tot tipus de prejudicis negatius respecte als empresaris; demanaria més  respecte  i consideració, reconeixent el paper fonamental i central que té la figura de l’empresari en la societat. Perquè son persones que arrisquen i  creen llocs de treball i per tant ocupació .Sense   oblidar que l’ocupació porta riquesa i al mateix temps, aquesta porta cohesió i  benestar social

    El fer de la teva passió la teva professió. Darrera de cada projecte empresarial sempre hi ha una persona, la seva història i el seu gran  somni. La societat no pot enterrar el somni d’aquests joves que es volen dedicar al mon empresarial.

Darrera modificació el Dimecres, 18 Gener 2017 16:25

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER