EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 14 Febrer 2017 18:56

Un model comercial mirant cap a l'horitzó

Escrit per

Els balaguerins atribuïm al petit comerç moltes virtuts. Però em sembla que a pesar de les virtuts que té el petit comerç estem anant cap al nou model de les grans superfícies. Un model en què només sobreviuran algunes petites empreses que sabran apostar per les noves tecnologies, que facin màrqueting a les xarxes socials, revistes i diaris digitals, etc...


Els comerciants de Balaguer haurien de procurar reflexionar i aprofitar la bona reputació que tenen a la capital per tal d'evitar la seva desaparició. Crec que a Balaguer disposem d'un comerç d'una certa qualitat i d'un Centre Històric que val un imperi. Però no ens enganyem... Gran part dels comerciants de Balaguer no sap fer servir ni ha apostat per noves eines per comunicar (diaris, guies comercials i portals digitals) i altres eines tecnològiques per promocionar serveis i productes, entre elles les famoses xarxes socials (Facebook, Twitter,Google) i també les aplicacions per telèfons intel·ligents i tauletes.


Segur que tots coneixem algun empresari de la nostra ciutat que espera els mateixos resultats i vendes que quan no havíem patit la crisi. Però lamentablement ja no estem en temps de bonança, i no tenim classe mitjana. Tampoc els clients venen sols com abans i el boca-orella ja no funciona, i per tant seria bo que els botiguers i empresaris de la ciutat es replantegessin el seu futur, ja que la clau de l'èxit està en el màrqueting en línia, mitjans de comunicació i les xarxes socials.


Existeixen diferents tipologies d'empresari: Un és la que arrisca per després poder situar-se sempre entre els primers i consolidar-se entre els millors del seu sector, inclús competint amb les grans superfícies. També existeix l'empresari immobilista que no creu amb inversions com la publicitat i el màrqueting, que espera que la seva clientela (cada cop més a la baixa) s'incrementi amb el boca-orella com passava abans. El segon que menciono dono fe que no té l'èxit assegurat.


Molts oficis encara estan per crear, i alguns a punt de desaparèixer. Les grans superfícies són necessàries si tenim en compte que creix una generació de gent jove que ja no creu amb el petit comerç, ofereixen productes de la mateixa qualitat a un millor preu i et porten la compra a casa. M'atreviria a dir que les grans superfícies són el futur...

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat
Més en aquesta categoria: « Nèix un país en comú Sense límits »

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER