EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 22 Març 2017 13:23

Dia Internacional per l’eliminació de la discriminació racial

Escrit per Laura Polo Dalfó, secretària de Comunicació D'Esquerra Repúblicana de Catalunya

El 21 de març se celebra el dia contra la discriminació racial i, en motiu d'aquest, a les JERC Ponent ens agradaria reivindicar quant necessari és fer obrir els ulls a totes aquelles persones que encara pensen que en ple segle XXI la discriminació entre ètnies no existeix.

A dia d'avui l'evolució del respecte i igualtat entre persones de diferents orígens, ètnies o cultures ha millorat molt, però sembla que en els darrers anys s'ha estancat o fins i tot retrocedit. Sembla que encara hi ha la presència en aquest món de persones que sense cap raó són creients d'una falsa superioritat pel color de la seva pell o pel tipus de roba que porten. I no volem parlar d'una discriminació racial com l'esclavisme.  Els conceptes radicals de la discriminació ja han desaparegut, no obstant això, n'hi ha una sèrie que passen desapercebuts i potser és per això que generalment els acceptem com una cosa la qual “sempre ha passat”.

Siguem conscients d'actes actuals discriminatoris els quals no percebem o sí, però ignorem. Una mica d'humor negre? Mirar amb recel la motxilla d'una persona àrab en una estació? Per què no la del suís de la nostra esquerra? Per què un tiroteig dut a terme per un alemany serà un acte de bogeria momentània mentre que si està realitzat per un musulmà serà un acte terrorista? Sembla que no tots els musulmans són terroristes però que tots els terroristes sí que son musulmans.

Deixem enrere els prejudicis, deixem enrere la falsa por que ens han posat al cos, deixem enrere tot allò que actualment està caracteritzant la societat occidental en la qual vivim i pensem.

Parem a pensar un moment quina classe de poders estan pujant als països amb més domini internacionalment. Pensem en quina societat volem i com podem construir-la. Pensem amb valors. Pensem en tot això i després actuem conseqüentment amb els nostres pensaments i creences.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER