EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 06 abril 2017 17:16

Obrim els ulls!

Escrit per Un grup de joves de Balaguer

T'has preguntat mai per què a les mateixes aigües on tu gaudeixes de l'estiu és el mateix on centenars de persones han mort en un intent d'arribar a una vida millor? Has pensat mai quantes famílies com la teva, com la nostra, han hagut de fugir i refugiar-se simplement per una guerra que no van escollir? Si no ho has fet mai ja va essent hora, treu-te aquesta bena que et tapa la visió i obre els ulls. De fet, obrim-los tots una amb les 3 jornades que se'ns presenten els dies 7, 8 i 9 d'abril a Balaguer. "Obrim els ulls" són unes jornades que hem impulsat les JERC Balaguer i, que compten amb entitats com Creu Roja, Càritas o l’Associació Dona Solidària, per obrir el debat sobre les persones refugiades i destinar els beneficis a projectes de cooperació en els camps de refugiats..

Aquest projecte es dividirà en 3 dies amb actes diversos i diferenciats entre ells perquè tothom en pugui gaudir i col·laborar. El primer dia serà el divendres 7 d'abril, i l'acte tindrà lloc a les 20:30 a la pallavacara, allí, introduirem a 3 voluntaris ens parlaran sobre els refugiats i la seva pròpia experiència directa amb ells. A part de les ponències, ens agradaria que, mitjançant la conscienciació que provoquen aquestes, poguéssim obrir algun debat entre els assistents. El dia següent, 8 d'abril, els actes tindran lloc a la nit. Podrem gaudir d'un concert solidari d'entrada gratuïta amb diversos grups i dj's, entre els quals hi trobem Segonamà, 7drock, Tropical Riots PD's, Pachawa Sound, Porto Bello, La Ska Brass i JOKB.

En aquests concerts, farem sorteigs de material donat pels grups col·laboradors. Està previst que les persones que assistiran a aquests dos actes col·laborin de manera simbòlica en guardioles i, en el cas del dissabte, amb la compra de beguda. Finalment, el diumenge 9 d'abril es realitzarà, a partir de les 9 del matí, a la Plaça Mercadal, un esmorzar amb un preu de 3€, la lectura del manifest a les 11:20 i l'inici d'una caminada cultural per recordar a tots els ciutadans i ciutadanes la multiculturalitat que disposa Balaguer. Siguem conscients de com es mou el món, pensem en si ens agrada la dinàmica i sinó, obrim els ulls i canviem-la.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER