EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 12 abril 2017 12:48

Trenquem el silenci!

Escrit per Associació Salut Mental de la Noguera

El passat divendres 7 d’abril, es va celebrar el dia Mundial de la Salut.  
Aquest any la OMS es va centrar en  la Depressió i els seus objectius eren: que el públic en general estigui millor informat sobre aquesta malaltia,  inclòs el suïcidi, i sobre l’ajuda de que es disposa per tal de fer-ne prevenció i el tractament; al mateix temps que les persones sense tractar demanin ajuda i que els familiars sápiguin com recolzar-les.

Per aquest motiu des de la nostra entitat, l’Associació de Salut Mental de la Noguera, varem organitzar una xerrada sobre la Depressió i el Suïcidi, i d’aquesta manera aportar el nostre granet de sorra en els objectius abans esmentats.

En la l’acte vàrem comptar amb professionals com la Dra. Ester Castan, psiquiatra i coordinadora de la unitat de curta estada del HUSM ( Hospital Universitari Santa Maria) amb molts anys d’experiència en aquest àmbit, que va realitzar una presentació de tipus clínic sobre la depressió i el suïcidi des de la vessant assistencial en el sistema de salut pública. Per altra banda la psicòloga de l’ASM La Noguera la Sra. Marta Petit va exposar la seva presentació en base a l’atenció psicològica per a les persones que pateixen depressió, els serveis que ofereix l’entitat, com també va comentar alguns consells per a persones que poden estar patint-ho, i per acabar va explicar algunes recomanacions per a persones properes per tal de saber com ajudar-les.

Per últim i per donar el punt i final a l’acte vàrem comptar amb la presència d’un testimoni, que va relatar en primera persona la seva experiència personal amb la malaltia, com va ser el seu procés de recuperació, els suports amb els que  va comptar en les situacions més complicades, així com la seva visió de la relació amb els professionals que la van atendre. El missatge final que va aportar va ser d’optimisme i de que amb perseverança i ganes de millorar es pot superar la malaltia. Un cop finalitzada es va donar pas a precs i preguntes als assistents i una gran part d’aquestes van ser dirigides a la testimoni.

La xerrada van assistir-hi unes 50 persones que varen omplir la sala, aquetes ens varen fer molt bones valoracions i que els havia servit d’utilitat per a la seva vida diària. 

Des de l’entitat volem agrair la bona acollida de l’acte per part dels assistents,  així com a les ponents i al testimoni per a expressar de manera planera i comprensible tota la informació exposada.

Des de l’entitat creiem que  accions de sensibilització com aquesta donen sentit a la nostra tasca de contribuir a millorar la qualitat de vida i la salut de les persones.

Més en aquesta categoria: « Obrim els ulls! Jo també dono la cara! »

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER