EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 23 abril 2017 11:56

Sant Jordi: patrimoni de la humanitat

Escrit per Carles Puigdemont. President de la Generalitat de Catalunya

Benvolguts i benvolgudes,

És tot un plaer dirigir-me a tots vosaltres amb motiu de la festa de Sant Jordi, patró de Catalunya i un dia especial per a tothom, especialment per als Jordis i les Jordines, a qui aprofito per felicitar.
 
El protagonisme de la Diada d’avui és de la gent i, per tant, el millor que podem fer tots és gaudir del dia, sortir a passejar i comprar llibres i roses, perquè és la manera que tenim de demostrar que ens estimem, que estimem la nostra llengua i que estimem la nostra cultura. A través dels llibres i de les roses ens diem moltes coses, ens expliquem i ens reconeixem com a poble. I ho hem fet sempre, tant en moments de bonança, com en temps més difícils. És en diades com avui que ensenyem la millor cara al món.
 
És per això que el govern de la Generalitat està treballant des de fa temps amb la Cambra del Llibre de Catalunya, que agrupa editors i distribuïdors, perquè la festa de Sant Jordi sigui reconeguda com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO. Fa dos anys la UNESCO ja va reconèixer a Barcelona com a Ciutat de Literatura, pel seu paper central, tant per ser lloc d'origen de molts escriptors, com per ser escenari de moltes obres literàries. Ara volem fer un pas més, i com més institucions s’afegeixin a la nostra proposta, millor, perquè estic segur que ho aconseguirem. Ho aconseguirem gràcies a la gent que cada any omple els carrers massivament, amb llibres i roses, però també, gràcies a aquells que van mantenir la festa durant temps difícils, quan editar un llibre en català era un risc econòmic i personal, quan s’havia d’imprimir clandestinament per salvar-nos els mots. Si ho aconseguim no serà gràcies als hereus polítics d’aquells que van perseguir la cultura catalana durant dècades, sinó als que han mantingut viva la flama de la llengua i la cultura catalanes a través dels llibres.
 
Gràcies al seu esforç i al de molts altres que han vingut després, avui els autors catalans són coneguts arreu del món per la seva qualitat i, a través d’ells, la cultura catalana. Fa pocs dies, Catalunya va ser la convidada de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya. És el primer país que encara no té estat que rep aquesta invitació. I si això és així, és per la qualitat dels seus autors, editors i de tota la gent del gremi que fa que el llibre no sigui només una cosa d’un dia, sinó de tot l’any.
 
Per tant, aprofitem aquesta Diada, amb l’alegria col·lectiva que ens caracteritza com a poble, demostrem una vegada més al món qui som, un país culte que fa del llibre i de la rosa les seves armes més poderoses.
 
Que tingueu un molt bon Sant Jordi!
 
 
Visca Catalunya!!
 

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER