EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 28 Mai 2017 11:46

Generació buida

Escrit per Laura Polo Dalfó

Quantes vegades s'ha sentit parlar de la "Generació buida" o bé la "Generació perduda" o simplement, i per deixar-nos d'eufemismes, la generació que vam néixer a mitjans i finals dels anys 90. Es diu que som una generació egoista, insensible, indiferent. Es veu que ens manquen ganes de treballar, projectes de futur i autosuficiència. Es diu que som incapaços de treballar per una cosa nova, feta per nosaltres, i que ens limitem a la recerca d'un bon sou, això sí, sense treballar massa.
Hi ha present una generalització contínua dels valors del jovent actual que estic segura que indigna a, probablement, més 50% d'aquest, com que no tots seguim aquestes característiques estandarditzades que se'ns han imposat sense realment preguntar-se si és així com som, o és així com ens han fet o com volen que siguem. Segons antics filòsofs les idees innates són inexistents, i una persona difícilment s'educarà a ella sola. Així doncs, per què "el jovent d'avui dia" som com som? Qui ens ha imposat aquests valors? Som realment una generació buida i perduda?

La resposta és no, no estem perduts, simplement estem confosos. Siguem empàtics i intentem imaginar-nos la situació d'un/a jove estudiant que es passa diàriament sentint el complicat que és entrar a la carrera per què ha estat treballant més hores de les que té un dia; el frustrant que és sentir que no hi ha feina aquí, i veure els altres països com l'única oportunitat de fer allò que realment vol; que li diguin que no pot quan té unes immenses ganes de menjar-se el món.

Em nego a què es parli tant de ninis i es deixi de banda tots aquells sisis, que estudien i treballen, que són somnis i metes, que són la caixa del futur de tots aquells que no els veuen. Que estan cansats de les crítiques sense solucions, de quedar encoberts pels pocs perduts que hi ha.
Es diu, ja des dels immemorables temps de l'Antiga Grècia que la manca de cultura i l'educació de la població és l'oportunitat de governar sense barreres. La presència d'aquestes doncs, és la Caixa de Pandora per tots aquells als que no els hi convenen les preguntes des de baix. I així ens han educat: "No convé fer-se preguntes, ja que les coses són perquè sí o perquè no". "No és necessari lluitar contra les injustícies, a la vida us en trobareu moltes". "Sigueu pràctics, si no us afecta no cal posar-s'hi". Aquesta és l'educació que se'ns ha intentat imposar i que molts de nosaltres, més dels que es pensa, hem rebutjat. Juntament amb això sumem-li els obstacles econòmics per construir carreres professionals i els prejudicis socials que fan que no s'escoltin les nostres idees i propostes per no tenir experiència, "perquè no en saps tant", "perquè els grans en saben més".
Aquest còctel d'entrebancs, donats per la societat, i no autoimposats fan que aquesta "generació perduda" augmenti cada cop més. Reflexionem i pensem: Són els mateixos que critiquen els valors de la nostra generació, els que veritablement els han acabat imposant?

Darrera modificació el Diumenge, 28 Mai 2017 13:55

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER