EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 08 Juliol 2017 10:34

L'actualitat del Tao

Escrit per Xavi Malpartit

Hola, bon dia!

Abans de res, em presentaré, jo soc en Xavier Malpartit, un home gran (que no vell), ja retirat del món laboral i jubilat, resident a la ciutat de Lleida.

Degut a la meva trajectòria i bagatge de quan era jove, per guanyar-me el pa, em vaig passar mitja vida, en llargs viatges i estàncies prolongades a la Xina Comunista que des de que va entrar Mao Tse Tung, a dies d’avui hi ha mes o menys el mateix règim, resultant un país molt tancat en si mateix.

Fa ja uns mesos em vaig assabentar d’un nou mitjà informatiu, a internet i vaig començar a mirar els nous continguts d’aquesta pagina, que segons el meu criteri, té futur, en una societat com la nostra.

L’article d’avui, per ser el primer, us faré una petita introducció:

A l’actualitat no existeixen a la Xina sectes Taoistes organitzades encara que aquests coneixements han quedat molt arrelats en el terreny personal, sempre sota la clandestinitat ja que d’ençà que va entrar el règim comunista va prohibir el tema taxativament.

Quan va entrar a la Xina el règim Comunista de l’actualitat molts Mestres van fugir a Taiwan o Hong Kong, Japó i Estats Units, on continuen sent practicats d’aquesta antiga filosofia però sempre procurant passar desapercebuts.

[Hi ha una cosa sense forma però complerta que existia abans que el cel i la terra; sense so, sense substància, no depèn de res, es immutable, tot ho impregna, es infal·lible, se la pot considerar la mare de tot l’existent sota el cel, no conec el seu veritable nom l’anomeno “TAO”

El Tao engendra el un, l’un engendra dues coses després de tres, després les deu mil coses…

Muntem trenta radis i això li diem roda, però es de l’espai a on no hi ha res que depèn la utilitat de la roda.

Modelem la argila per fer una tinalla però es de l’espai a on no hi ha res que depèn la utilitat de la tinalla.

Foradem portes i finestres per fer una casa però és dels espais, on no hi ha res que depèn la utilitat de la casa.

Per tant, així com ens beneficiem del que és tindrien que reconèixer també la utilitat del que no es].

-Lao Tse-

Espero que us hagi agradat l’article i si la salut m’ho permet ens trobarem en un altre article a el Mercadal, Fins aviat.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER