EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 10 Setembre 2017 08:13

11s2017: La darrera Diada autonòmica

Escrit per Carles Comes i Marco, president de la Federació Regional d’ERC de Lleida

Avui toca parlar de la realitat. De la transcendència de la Diada d’enguany. De la magnitud històrica del moment que estem vivint a Catalunya. Avui 11 de setembre de 2017, la darrera Diada autonòmica. La jornada d’avui farà palès que la irrealitat que venen alguns és el producte imaginatiu d’una classe governant que no ha estat, no és, i pel que sembla, no serà mai capaç de posar remei polític allà on toca, que aplica directrius per suprimir la separació de poders i dibuixar un trist escenari a l’estat espanyol: la debilitació de la democràcia fins al rebuig més radical que suposa la prohibició del referèndum i la utilització més mesquina de la justícia. Avui dia 11 de setembre s’evidenciarà que la voluntat dels catalans és ferma i que el nostre compromís no desisteix.

Avui direm clar i català que no ens espanten les amenaces, que no ens deixem intimidar per les irrealitats paral•leles que alguns maquillen i vesteixen per a fer-les semblar palpables i factibles. No ens arronsaran. Seguirem caminant, tocant de peus a terra, convençuts, més il•lusionats que mai en el camí cap a la llibertat. Diuen els filòsofs que la realitat s’equipara a l’existència o a l’actualitat. Així, els que confonen la realitat amb la fantasia desitjada o interessada, no identifiquen la veritable essència de les coses.

Són els instigadors o els còmplices d’un gran engany i d’un terrible frau. L’eurodiputat Josep-Maria Terricabras afirma que el poder sempre és més dèbil del que sembla, i que si el poble aguanta, els poders cauen. El poder no té res a fer davant la democràcia, que seguirà el seu full de ruta al costat de la realitat, escoltant els clams i la voluntat del poble que reivindica l’exercici democràtic. Perquè avui la força del poble català tornarà a omplir els carrers de Barcelona amb la il•lusió de tenir a dues passes la futura República Catalana i amb el convenciment de que l’1 d’octubre ho farem possible. I aquesta és la realitat, que per a molts, esdevindrà passat abans de que l’hagin percebut com a present. Perquè de realitat només n’hi ha una. Terra i República!

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER