EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 09 Octubre 2017 20:15

Salut mental a la comunitat i la feina

Escrit per Centre de Rehabilitació Psicosocial de Lleida

Avui és un dia festiu per nosaltres. I per tots els que llegiu aquest escrit creiem que també. És el dia mundial de la salut mental ides de el centre de rehabilitació psicosocial de Lleida en coordinació amb l'Associació de Salut Mental de Catalunya hem organitzat i participarem en diferents activitats que es duran a terme a Girona, amb el lema 'Salut mental a la comunitat i la feina'.


I precisament el que volem deixar clar és que les persones que patim algun trastorn mental som persones normals com la resta i molt lluitadores, i que amb l'ajuda dels recursos sanitaris que ens proporcionen les institucions públiques podem aconseguir la plena integració social i laboral, i fins i tot arribar a la plena autonomia i sentir-nos realitzats amb el que fem. És a dir, podem portar una vida com la resta de gent que no té malaltia mental però amb un tractament farmacològic i seguiment psicològic.


Els usuaris del centre de rehabilitació psicosocial de Lleida, volem deixar molt clar que els serveis que ens proporcionen les institucions com ara Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), és fonamental per aconseguir les nostres metes, viure en un entorn normalitzat i recuperar-nos de la nostra malaltia i per això calla implicació i conscienciacióde tots.


Tot i que està demostrat que el treball és una eina terapèutica clau en el procés de rehabilitació psicosocial de les persones amb un trastorn mental i en la lluita de l'estigma social, són poques les que treballen, però nosaltres tenim l'esperança que algun dia canviarà aquesta dinàmica gràcies a la tasca que fan entitats com Obertament dedicada a la lluita contra l’estigma.


I a banda d'això també volem remarcar que cada dia que passa és un dia a favor nostre, ja que gràcies al treball de tots es van perdent els estereotips d'estigma vers les malalties mentals i la investigació és una peça clau per aconseguir noves millores pel nostre col·lectiu.

Darrera modificació el Dilluns, 09 Octubre 2017 20:19
Més en aquesta categoria: « La Catalunya del futur Carta als reis »

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER