EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 15 Novembre 2018 20:25

Parlem sobre educació

Escrit per Toni Piñero. Educador

Els culpables del que passa actualment en l´educació podem dir que no son el mestres, el problema està en el sistema.

 L'eduació en les nostres societats eren definides com la socialització.

El paper fonamental de l´educació es aumentar el grau d´autonomía en el individu especialment en el joves.

L'escola d'avuí en dia ha canviat en la seva forma, els professors intenten que els alumnes adquireixin habilitats socials per al seu desenvolupament íntegre, sobretot en primària que és quan el nen/a està en ple desenvolupament.

El problema de l'educació no resideix en el mestre, està en el sistema que hem creat, la burocratització de l'escola, de l'educació, és el responsable d'aquest tipus de reproducció social.

   

     A Espanya durant anys hem pogut observar les diferents reformes educatives que s'han implantat des del ministeri. Des de l'antiga Llei del 70, passant per la L.O.G.S.E I les reformes fetes a les universitats , implantant el sistema Bolonya. Sembla que en voler situar-nos a nivell europeu, l'educació ha donat un salt, han desaparegut les antics llicenciatures i diplomatures Universitàries i s'han modificat per Graus. Avui en dia un estudiant que cursa un Grau ha de finalitzar la carrera amb un Master, i aquest val uns diners...

 

   Canviar coses és difícil però canviar idees costa més.  El canvi no consisteix a transformar-la abstracció en activitats pràctiques i de treballar en una màquina. S'ha de donar importància als mitjans tècnics i tecnològics, Cal realitzar un treball més proper, basat enl'anàlisi,lainterpretació,l'abstracció.

 L'important és tenir a alumnes que tingui un nivell alt en abstracció, és a dir, que sàpiguen l'important que són les matemàtiques, però també cal desenvolupar un pensament crític en ells.
Huí en dia, s'imposen assignatures en la E.S.O que posen en dubte tot això, però és molt important que l'alumne tingui la capacitat de saber raonar, saber pensar per ell mateix, és el pensament crític al que ens referim. No eduquem a màquines, eduquem a persones que tenen uns interessos comuns. Per aixó es tant important fomentar el pensament crític.

Un dels pensaments de Fernado Savater sobre l´educació

No hi ha educació si no hi ha veritat que transmetre, si tot és més o menys veritat, si cadascú té la seva veritat igualment respectable i no es pot decidir racionalment entre tanta diversitat.” 

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER