EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 19 Febrer 2020 16:27

Llegenda urbana, notícia "fake" o optimisme? Destacats

Escrit per Josep Maria Castells i Benabarre Director del diari digital ElMercadal.cat i activista sociocultural @oficialcastells

Big Ben, Pachá, Wonder, Imperia Drink, Wai-Kiki són només alguns exemples de locals d'oci nocturn, que varen arrasar als anys 80 i 90 a les nostres contrades i que després de la crisi econòmica van desaparèixer o més ben dit: van tancar.

Entre les persones més nostàlgiques que van viure aquells temps màgics hi ha una esperança, una il·lusió, un sentiment, un desig interior de recuperar part del passat.

Molta gent titlla de "llegenda urbana" o de notícies"fake" aquestes notícies. Crec que quan una notícia es propaga de forma viral i circula pel WhatsApp o Facebook en aquest cas és perquè hi ha bona part de gent que creu i és el reflex d'un desig real de bona part de la població. Ens cal Ajuntaments més forts que sàpiguen dominar temes d'infraestructures, negocis, mitjans de transport, serveis i ofertes de tipus cultural i festiu.


Els regidors de ciutats com ara Balaguer, Tàrrega i Mollerussa haurien de ser més optimistes i cooperar entre ells i el nou govern de la Generalitat que es formarà d'aquí uns mesos, amb l'intenció de recuperar el pes d'aquestes capitals de comarca pel que fa a l'oferta d'oci.

 La generació "millenial" i la "Generació Z" és optimista i vol solucions a un greu problema que arrosseguem des de fa més d'una dècada que és sens dubte el retorn de les macrodiscoteques i sales de joc.
El gremi de discoteques i del sector de la restauració hauria de posicionar-se i valorar si és necessari cooperar per fer possible l'obertura de grans superfícies dedicades a l'oci i l'entreteniment per evitar que els joves hagin de desplaçar-se a Lleida. I no només us parlo de discoteques de grans dimensions que ja van existir en el passat sinó de macro-complexos amb karaoke, bowling, spa, servei de cafeteria, sala de jocs, cinema, botigues, saló de lectura i biblioteca privada.

Els motius que m'han fet pensar que això és possible són diversos: primer que tot perquè estem en temps d'optimisme i de creixement econòmic, la demanda hi és i alhora els joves tenen més ganes de esbargir-se, són més optimistes i estan recuperant el nivell adquisitiu.
En temps canviants la majoria de nosaltres convivim amb els telèfons intel·ligents durant bona part del nostre temps.

 

Crec que perquè un projecte d'aquesta magnitud pugui realitzar-se i tenir èxit a capitals comarcals  com les que anteriorment he citat, cal un interés molt gran per part de les institucions, ja que sense l'acompanyament d'elles aquesta "utopia" empresarial mai es farà realitat.

 

 Si anem de derrotats, que no ho aconseguirem mai aconseguirem satisfer les necessitats de la ciutadania.  Hi ha un refrany que diu: "Qui dia passa, any empeny" i d'alguna forma és una manera de descriure la manca d'autoestima cap a les ciutats dels nostres governants.

Darrera modificació el Dimecres, 19 Febrer 2020 16:42

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER