Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Existeix la moda que tot és emprenedoria i no tot ho és!

POL GILART   Paul&Handel

L'Emprenedoria és una cultura innata que s'ha de cultivar tot i que en l'actualitat està entrant molt en la trama de la societat actual, donades les poques ofertes de feina que existeixen.

Aquesta cultura mereix ser cultivada a mesura que passa el temps i a mesura que s'adquireix una certa experiència. Tot i que el món empresarial de portes en fora pot semblar molt atractiu i fàcil, a la realitat és un món molt complex i selectiu on l'èxit no té l'assegura un bon producte sinó una bona llista de contactes i uns cercles d'amistats amb poder empresarial i després treure el major partit del màrqueting del boca a boca molt amplia i que no pot deixar de banda el món del màrqueting mes tradicional i del màrqueting online, que en els temps que corren és converteix en indispensable.

Però el món digital és un món que pot obrir-te moltes portes però també ten pot tancar moltes, tot depenent de la teva filosofia i política al respecte. Però repeteixo que cal anar amb ull, ja sigui a nivell personal en les Reds socials o a nivell empresarial amb una presència en forma de pàgina web atractiva però sobretot presencial, tot i que existeix alguna excepció com el món del Luxe, un món molt selecte i que no vol que es publiqui res sobre els seus clients o productes.

I ja per acabar aquest primer article direm que no tot es emprenedoria, perquè moltes persones per exemple consideren emprenedoria qualsevol negoci, com pot ser obrir una peluqueria tradicional o una immobiliària com totes les altres, doncs no el que realment s'hauria de considerar com emprenedoria hauria de ser un negoci que pot tenir de punt de partida un negoci tradicional existent però sens dubte amb innovació amb idees noves i no fent el que tothom fa, o pel contrari una innovació radical i crear un negoci que no existeixi fins al moment com han fet varis emprenedors com els creadors de Airbnb o Buscounviaje.com, que utilitzant el món digital han creat innovació i molt beneficiosa tant per la seva economia com per la millora de condicions de vida de la societat.

Remarco que tot no és emprenedoria, perquè llançar al mercat un negoci igual que els que existeixen sense presentar cap tipus de matís no t'aportarà l'èxit, tot i que a vegades existeixen certes excepcions, i per tant no aconseguiràs uns beneficis importants i pots arribar a tenir pèrdues importants i per tant desanimar-te per a una propera ocasió.

Però sol cal pensar que el millor client has de ser tu mateix o persones del teu voltant i tots els negocis existents poden rebre matisos molt importants de cara a l'emprenedor.

Darrera modificació el K2_DilPMCESTE_abril+0200RAbrPMCEST_1C1