Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

"En relació al Parc dels Barrufets, estem en la mateixa situació que l’any passat: a data d’avui no hi ha inversor"

  • ENTREVISTA TONI POSTIUS, PRESIDENT DEL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ A L’AJUNTAMENT DE LLEIDA

  • Com és un dia normal de Toni Postius? És un dia amb moltes coses a fer. Marxo a les 7 del matí i no torno fins a les 10 nit. Normalment  procuro fer molt de carrer, d' anar a veure moltíssima gent i fer contacte i gestionar les peticions que ens arriben de la gent xarxes socials.
  • Per què dedicar-se a la política i no seguir com advocat?

Sempre vaig tenir interés per la política desde que era molt jove, vaig començar fent informática.Sóc enginyer de fet com a informàtic justamente al grup municipal de Convergència i Unió i això em va fer conèixer molt d’aprop la política municipal que és la més propera i després paral·lelament vaig començar a fer els meus estudis de dret i la veritat és que m’han portat fins aquí, ara bé, tinc molt clar que en política hi ha una data de naixement i una de final i això només és una ètapa de la meva vida  

  • Com li sembla que porta la legislatura el president Carles Puigdemont?

Estem en una nova ètapa amb un govern diferent  amb moltes ganes de tirar endavant i portar Catalunya a les portes de la independència.

  • Com valora la gestió feta fins ara per l'Ajuntament de Lleida en aquesta legislatura?

Com tota la vida hi han coses positives i hi ha coses no tant positives…Crec que la pluralitat que tenim avui per avui a la Paeria i la resta va bé que tots plegats concensos en aquells temes que són de ciutat. En algunes coses hem conseguit i d’altres continúen els tics de la vella política.

  • Si arriba a ser alcalde de Lleida canviarà els carrers amb noms franquistes per noms d'il·lustres lleidatans?

Nosaltres ja vam defensar i així es va aprovar per part del ple que els carrers que es vulguin canviar que primer ho analitzés una comissió d’observadors de prestigi de la ciutat de Lleida  i que en segon lloc que els veins els que decideixin si s’han de canviar aquests noms o no, canviar un nom d’un carrer no és una cosa fàcil ja que requereix molts tràmits administratius i que per tant cal que els veins hi puguin dir la sev . És decisió dels veins tenint en compte que no es va parlar en la campanya electoral.

  • "Et venim a veure" és un nou format de política per escoltar el ciutadà de Lleida. Que pretenen aconseguir amb això?

Doncs molta proximitat amb els ciutadans de Lleida. Sempre dic que els millors arquitectes de la ciutat són els propis lleidatans que viuen a cada barri de la ciutat i que coneixen perfectament quines són les mancances, quines són les necessitats, que és el que cal fer i sobretot que política ha de sortir dels despatxos.

 Desde el grup municipal de CiU tenim molt clar que som servidors públics, que treballem per la gent que estem al servei dels ciutadans per intentar fer-los la vida una mica més fácil i per tant el que es tracta és  que no que els ciutadans vinguin a la paeria sinó els regidors anem a veure els ciutadans per tal que ens diguin allò que cal canviar i cal millorar.

  • S'està fent prou per remodelar el Barri antic de Lleida?

Bé, la situació en els darrers anys, s’ha invertit molts diners i desd d’uin punt urbanístic hi han hagut millores de carácter social molt important. Molts edificis del casc antic on hi viu gent que té problemes d’adaptació social, en algunes zones tenim problemes de prostitució, de tràfic de drogues, els  pròpis veins ho han denunciat, i per tant també hem de ser concients que no per millorar un barri marxaran. Espero que tard o d'hora tinguem l'orgull de ciutat referent i aspirar que el cor de Lleida bategui amb plenitud.

  • S'està complint la normativa catalana sobre l'ús exclusiu del català a les diferents institucions de Lleida? I la retolació en català als comerços?
  •  És evident que no ,atés que desde l’acord del PSC C’s a la ciutat hem començat a detectar canvis en l’àmbit de la senyalització viaria enganxines grup de la Paeria correus electrònics català i desde fa uns mesos es va començar castellà , reglament està succeint a la ciutat de Lleida.

Quina opinió té del projecte de centre comercial que es vol fer a la zona de la Copa d'Or?

Pròpiament, no hi ha cap projecte de centre comercial, que sapiguem nosaltres, a desenvolupar a la zona de Copa d’Or, sinó que hi ha diversos projectes a la LL-11, a la zona de Torres Salses i a la zona de la carretera de Saragossa.

Se sap alguna novetat sobre la futura mesquita que reclama la comunitat musulmana?

La darrera vegada que es va tractar aquesta qüestió es va acordar de forma unànime per tots els grups de la Paeria, que s’instaria a la comunitat musulmana a buscar un local o solar perquè la ubicació actual al Palau de Vidre és temporal i no es pot continuar demorant més en el temps.

Fa uns anys que es va parlar d'una nova estació d'autobusos a causa del mal estat en què està l'actual estació? En quina fase està?

Es va fer un projecte executiu que va acabar la Generalitat fa no gaire i ara estem en una segona fase, que és la de poder disposar de recursos econòmics per poder desenvolupar aquesta estació.

Des de CDC creieu que hi ha suficients plans d'ocupació per a col·lectius en risc d'exclusió social?

És evident que són insuficients. Però també és cert que els recursos que avui per avui tenen les administracions són els que són i també és cert que treballem per incrementar els recursos a tal efecte.

Com està actualment el projecte de les Basses? Es dóna per fet els restaurants i càmpings. Però que passa amb el parc dels Barrufets?

El projecte de les Bases està en una fase de redacció per desenvolupar el projecte d’una zona de càmping i de restauració. També vam acordar amb l’equip de govern que es desenvoluparien uns plans especials per recuperar tota la zona verda de les Basses.

En relació al Parc dels Barrufets, estem en la mateixa situació que l’any passat: a data d’avui no hi ha inversor.

Des de Convergència quines mesures proposaria per protegir encara més als agricultors i ramaders de les terres de Lleida?

Cal donar un impuls definitiu al sector agrari amb una modificació de la Llei de la Cadena Alimentària; destinant més recursos a les explotacions agràries i ramaderes i apostant per la modernització dels regs. Així mateix, plantegem aturar i fer marxa enrere a les valoracions cadastrals i prendre mesures que garanteixin el relleu generacional al sector de l’agricultura i la ramaderia.

Si arriba a alcalde s'unirà Lleida a l'AMI?

Quan sigui alcalde, Lleida s’unirà a l’AMI.

Aconseguirem la independència de Catalunya abans del 2020?

   Això ho hauran de decidir els catalans i les catalanes.

Darrera modificació el Dijous, 30 Juny 2016 19:12
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat
Tornar al principi