Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Danny Mola:" Saber que és el que fan les empreses gegants ajuda i molt a l'hora d'emprendre el teu propi projecte"

Kolau, una startup fundada per Danny Mola, natural de Balaguer, ha iniciat la seva aventura a Silicon Valley (Estats Units). L’empresa, creada el 2015, és una plataforma de màrqueting que permet a les empreses que no tenen experiència o no disposen de temps posicionar-se a internet, segons Mola. El que fa especial Kolau és que introdueix el moviment do-it-yourself (fes-ho tu mateix) en el màrqueting digital, una innovació que ha permès a la firma ser acollida per Google per formar part en el programa de socis estratègics.

Primer que tot donar-li les gràcies per aceptar la nostra invitació i felicitarlo perquè és un dels empresaris balaguerins amb més èxit als Estats Units, dins el món tecnològic , en concret del màrqueting digital.

Gràcies! Molt agraït. Un plaer i honor poder participar del contingut de El Mercadal i ajudar al jovent de la Terraferma i Catalunya a emprendre.

S'imaginava d'adolescent un futur tan exitós i prometedor?

Bona pregunta, complicada resposta. Crec que tothom que emprèn pensa i s'imagina l'èxit de les empreses que comença d'alguna manera, sigui o no sigui quelcom realista. Així doncs, si que m'esperava que Kolau tingués èxit.

Com és que li agraden tant les noves tecnologies?

Quan Microsoft va llançar el FrontPage, versió 1, cap al '95, jo tenia uns 13 anys i vaig crear la meva primera pàgina web, que es deia stranitsa (pàgina en Rus) i des de llavors vaig continuar creant pàgines webs per afició i treball. Crec que quan fas alguna cosa i treballes perquè surti be, t'acaba agradant.

Vostè és un expert del màrqueting digital doncs...

Això d'expert em sona un mot massa gran i ho deixo pels genis, encara que és un qualificatiu que faig anar diàriament. No em considero un expert, però sí que tinc molta experiència al màrqueting digital tant amb Pimes com amb empreses gegants. Potser la posició més rellevant va ser liderar el màrqueting digital i tecnològic internacional per a dues empreses Global Fortune 500 com són China Telecom i China Unicom. Això em va donar molta experiència i em va ajudar a l'hora d'emprendre.

 Que és el Moviment Maker i perquè serveix?

El Moviment Maker és fer tu mateix quelcom que no saps com fer. Així de simple. També es coneix com el "Fes-ho tu mateix" o "Do-It-Yourself". Pensem en les impressores 3D que ens permeten crear un vestit sense saber com cosir, o a les plataformes crear pàgines web que ens permeten tenir un lloc web en pocs minuts a la xarxa sense tenir ni idea de programació o els programes que ens permeten fer la declaració de la renda només responent unes preguntes sense saber ni tan sols una linía del codi d'impostos. En pocs anys podrem portar un cotxe sense saber com conduir amb els cotxes autònoms. El Moviment Maker és, sens dubte, el futur.

 A partir de quan Kolau entra dins de l'escena d'aquest moviment?

Kolau comença amb la idea d'introduir el Moviment Maker al posicionament web després de constatar que no hi havia cap solució tecnològica que permet la gent sense coneixement de màrqueting digital posicionar la seva pàgina web a la primera pàgina de Google. Des de llavors hem treballat per a introduir el posicionament web al Moviment Maker amb Kolau.

 Quin és el problema?

Hi ha 3 problemes quan parlem del posicionament web i Pimes - falta de temps per fer-ho, falta de coneixement per fer-ho be, i falta de diners per a poder pagar una agència per què ho fagi.

Falta de temps: Les Pimes van atabalades, fan 5 coses al mateix temps i l'ultim que tenen temps és per estudiar com es fa quelcom nou, en aquest cas el posicionament web que canvia constantment i per això s'ha d'estar al dia.

Falta de coneixement: Quan les Pimes van i fan el seu màrqueting digital sense tenir coneixement de com fer-ho bé, els resultats són pobres i a més de cars.

Falta de diners: Les agències de màrqueting no estan interessades en empreses petites amb pocs recursos doncs les seves tarifes per gestionar els seus comptes no acostumen a baixar dels €300 o €500 al mes. De fet, encara que la PIME pogués pagar aquesta quantitat, el model de les agències es sovint contraproduent doncs limiten la comunicació tant com poden per a què la PIME no aprengui, doncs si sap com fer-ho ja no li cal l'agència.

Aquests tres problemes suposen una barrera per a què les Pimes puguin tenir fàcil accés al posicionament web.

 S'hi pot posar solució?

Sí, Kolau. Kolau trenca aquestes tres barreres, temps, coneixement i diners. Kolau és una plataforma de màrqueting molt fàcil de fer anar - només s'han de respondre unes preguntes. Ja està. Per aquest motiu no cal tenir experiència en màrqueting. I Kolau és una plataforma molt econòmica, gratis pels que anunciants amb un pressupost de fins a 50 euros a Google AdWords, i només 19 euros al mes pels que gastin fins a 300 euros al mes a AdWords per fer anar el famós motor d'optimització de Kolau. Els que no tinguin o no vulguin anunciar-se Google AdWords, també es poden beneficiar i molt de Kolau, de manera gratuïta, doncs els hi ajudem a posicionar la seva pàgina web a l'àrea orgànica de Google molt fàcilment.

 Defineixi les virtuts més impactants del seu producte

El motor d'optimització de Google AdWords. AdWords, els anuncis de Google que surten a dalt de tot dels resultats del buscador, és una font important de tràfic web i clients potencials per a les empreses, siguin grans o petites.

El problema és que és una plataforma complexa que s'ha d'optimitzar constantment per a rebre més clients i pagar menys per ells. Aquesta optimització requereix hores i experiència, moltes hores i molta experiència. Bé, Kolau optimitza tot el procés per el que els usuaris poden anar a la platja tranquil·lament mentre Kolau optimitza automàticament més de 10 vegades al dia el pressupost de les campanyes, les paraules clau, els anuncis, els ajustos.

Per exemple, si els anuncis del cinema local de Balaguer són més eficients els divendres de 10 del matí a les 3 de la tarda, Kolau ajusta l'aposta de les paraules clau per a què el cinema vengui més entrades amb menys gasto optimitzant-los en aquesta franja horària. O si de les 100 paraules claus que té un grup d'anuncis, hi ha 5 que estan funcionant molt bé però no estan sortint a la primera posició, Kolau ajusta el preu per clic per a què funcioni encara millor, i es posen en pausa les paraules clau que no funcionen tant bé. Tot això, no només requeriria més de 40 hores a la setmana per una persona amb experiència en màrqueting, sinó es que no ho podria pas fer perquè el nivell d'optimització del motor de Kolau te uns algoritmes que replicar-los manualment seria quasi impossible.

L'optimització d'AdWords de Kolau es convertirà quan llancem a Espanya en complement indispensable per a totes les Pimes que s'anuncien a Google AdWords actualment i per a les que no ho fan encara perquè no saben com funciona, també, doncs ara tindran una plataforma que els hi ajudarà. Ajudar a les Pimes és la nostra missió.

 

 La seva start-up és l'alternativa a les agències de màrqueting...

Sí.La tecnologia ens ajuda a fer coses de manera més eficient, ràpides i econòmiques. En aquest sentit, Kolau fa que una PIME que feia anar una agència perquè no sabia com fer el màrqueting digital per si mateixa, ja no li calgui pagar 300 euros o 500 euros al mes a una agència perque li gestioni perquè ara la PIME ho pot fer amb Kolau sense que li calgui experiència o massa temps. A més a més, la PIME obté, en la gran majoria dels casos, molt millors resultats.

 Quan pensen expandir la plataforma Kolau a Espanya?

Entrem a Espanya al Febrer d'aquest 2017, molt il·lusionats amb ajudar als quasi 3 millions d’empreses que hi ha, i en particular a aquelles que tenen fins a 9 treballadors i sovint manquen d'una persona que sigui experta en màrqueting.

 Disposen d'una acadèmia digital de màrqueting. Expliquin's en què consisteix.

Sí, el nostre blog de marketing està pensat per a convertir-se en el punt de referència de les Pimes quant a màrqueting es refereix. Una font d'informació que els ajudi a entendre que s'ha de fer i com fer-ho de manera eficient i fàcil. Intentem que el blog sigui un lloc un es respongui a les preguntes més freqüents a més de ser un lloc d'inspiració doncs entrevistem a Pimes del món que son número 1 en la seva industria.

 Estareu presents a fires i congressos en un futur?

Sí, ja som presents a fires de Màrqueting al Silicon Valley i tenim previst assistir-hi també als principals congressos i fires d'Europa en general i Espanya en particular. Ens agrada assistir-hi i poder conèixer de primera mà les necessitats de les Pimes a cada industria i poder adaptar la nostra plataforma en aquest sentit per a ser de més ajuda.

Quin futur creu que li espera a Kolau?

Crec que Kolau té un futur brillant perquè ajuda a fer que les PIMEs també el tinguin. Les PIMEs representen més del 90% de totes les empreses d'arreu - als EE.UU són el 98%, a Espanya el 99% i a la Unió Europea, Llatinoamèrica i resta del món els percentatges són molt semblants.

 

https://www.kolau.es/

http://blog.kolau.com/es/ 

ENTREVISTA EXCLUSIVA 'EL MERCADAL'

Darrera modificació el Dimecres, 28 Desembre 2016 21:20
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat
Tornar al principi