Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Frederic Letamendi: " Encontats és un esdeveniment cultural molt important per la ciutat"

Que ens pots explicar de la il·lustració que has realitzat per al cartell d’aquesta segona edició de l’Encontats?

Evocant  l’ “Encontats” m’ha vingut a la memòria els orígens del conte infantil. L’avi que conta històries a la vora del foc als petits oients embadalits per la narració i per l’atmosfera de misteri i caliu que crea el foc. Després donaran pas als contes en forma de llibre ple d’il·lustracions meravelloses.

Com valora l’organització de l’Encontats de cara a la ciutat? És un esdeveniment cultural molt important per la ciutat per la difusió del conte infantil i juvenil adreçat als infants amb la participació de l’escola d’Art Ermengol, amb el concurs de dibuix “Balaguer el conte més gran del món” i altres actes rellevants. Aquest any és un any preferentment dedicat als il·lustradors, figura important en la creació del llibre. Així també tenim la Fira de Bolonya i el centenari del TBO. La il·lustració en el nostre petit país disposa d’un planter d’excel·lents creadors gràfics infantils i de grans noms de la il·lustració sobretot femenina. Em ve a la memòria Lola Anglada, Mercè Llimona, Roser Capdevila, Pilarín Bayés i Maria Pascual.

Com valora els grans canvis que la informàtica ha aportat a la il·lustració?

La informàtica ha portat a la il·lustració immediatesa, comoditat i precisió i una sèrie d’avantatges tècnics per una millor impressió, però amb una pèrdua de frescor del llapis, l’aquarel·la, o el Guasch, la plomil·la o el gravat tot sobre un bon suport de paper.

Què recomanaria als joves il·lustradors que tot just comencen la seva trajectòria professional?

Sobretot originalitat. Res de copiar i molt de dibuix de fons.

Per últim, que representa per Leta, ser el padrí de l’edició dels Encontats 2017?

És un honor i un plaer per tot el que aquesta edició de l’Encontats representa i per haver estat precedit per un “padrí” i amic tan important com és en Josep Vallverdú per la literatura infantil i juvenil a nivell mundial.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat
Tornar al principi