Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

El Mercadal es suma a la campanya de 'Discriminació Zero' impulsada per Obertament

Com sabràs, el proper dia 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental. Et sembla un tema estrany? No ho és: els problemes de salut mental afecten a un quart de la població. I per moltes d'aquestes persones, el pitjor no són els símptomes del trastorn, sinó els prejudicis, els tabús i la discriminació que pateixen en el seu dia a dia en entorns bàsics com el laboral, l'educatiu, el sanitari o el familiar i d'amistats. 

Enguany, celebrem aquesta data tan assenyalada en els dies previs, i ho farem per partida doble: divendres dia 7, des de les 11 del matí, serem a la Plaça Universitat (BCN) en un acte organitzat per Fòrum Salut Mental, amb l'eslògan 'Fem visible el que és invisible'; i dissabte dia 8 serem a Lleida, en una trobada organitzada per Salut Mental Catalunya que tindrà lloc a La Seu Vella des de les 10 del matí. En aquest cas, el 'claim' de la jornada és'Prevenció, la clau de l'equilibri'.

Seguim lluitant: signa per reduir la discriminació a zero

En el context de la lluita contra la discriminació per raons de salut mental, hem engegat una campanya amb l'objectiu de sumar signatures i suport per a reduir la discriminació al 0%. La campanya d’Obertament pel Dia Mundial de la Salut Mental va començar fa uns dies, amb un missatge molt clar: “Lluitem per una Discriminació Zero en salut mental”.

Perquè si diguessim que l'1% de les persones amb trastorn mental han estat discriminades, estaríem mentint: són un 80,1%. Però fins i tot un 1% de discriminació ja seria massa.

Per això, i per celebrar el Dia de la Salut Mental, hem preparat uns bàners que pretenen fer una crida a que més i més persones es sumin a aquest moviment per acabar amb la discriminació. Són moltes les persones i els mitjans col·laboradors que s’han sumat ja a la campanya i una vegada et proposem que siguis protagonista de la lluita contra l’estigma en salut mental. A El Mercadal som responsables i t'animem a entrar a l'enllaç a http://discriminaciozero.org i signar, i si t’engresca, pots compartir el missatge a les xarxes socials amb el link a la web, l’etiqueta #discriminaciozero o mencionant a @noalestigma (Twitter) o www.facebook.com/obertament

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat
Tornar al principi