Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018
 • La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya celebra els 20 anys, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, amb la projecció de 216 títols.
 • 8.721 alumnes de 52 centres educatius de Lleida i comarques s’han inscrit en les sessions escolars.
 • El Premi a la Trajectòria professional s’atorga enguany a l’animadora catalana Pepita Pardell.
 • Animac converteix Lleida en la capital mundial de l’animació

  Animac converteix Lleida en la capital mundial de l’animació

  Publicat el

  Dimarts, 16 Febrer 2016

  Lleida es convertirà del 25 al 28 de febrer en la capital mundial de l’animació, mercès a Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que enguany compleix 20 anys amb una programació molt especial, que té la mirada posada en el nou talent femení, segons ha explicat en roda de premsa l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros.

  Seran quatre jornades farcides de projeccions, conferències, tallers i altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival, La Llotja, CaixaForum Lleida, el Cafè del Teatre, i l’espai Magical Media, Centre de Producció Audiovisiual, seu de tallers educatius juntament amb l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol.

  Abans de cedir la paraula a la directora del CaixaForum, Maribel Tost, i a la d’Animac, Carolina López, perquè expliquessin les novetats de la mostra, l’alcalde de Lleida ha volgut destacar la inscripció de 8.721 alumnes, de 52 centres educatius de Lleida i comarques, els tallers paral·lels per estudiants de centres d’ensenyament i els 216 títols que s’exhibiran. D’aquesta manera es generen futurs espectadors, productors i tècnics, alhora que es potencia la creació d’una indústria audiovisual. 

  En aquesta edició, la Mostra té com a protagonista la figura de la dona en l’art i la indústria de l’animació. Amb el lema “Futurs Femenins” vol celebrar la presència cada cop més important de la dona en el món de l’animació i, alhora, posar de manifest els camps en els quals encara queda recorregut per fer, segons Carolina López. La directora d’Animac assenyalava que mentre en l’àmbit acadèmic hi ha un 50% de dones formant-se en matèria audiovisual, només un 10% d’aquestes acaba tenint papers rellevants en el terreny industrial.

  Especificacions

  • Escrit per: EL MERCADAL

  Share this product