Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018
 • La cartografia dels ecosistemes a disposició dels usuaris
 • 'acord amb l'Estratègia de la Biodiversitat de la Unió Europea per al 2020, es proposa la creació d'una infraestructura verda
 • La demarcació de Barcelona ja compta amb la cartografia d'ecosistemes en espais naturals i rurals

  Publicat el

  Dimecres, 10 Febrer 2016

  El territori de Barcelona ja disposa de la cartografia de serveis ecosistèmics, una aplicació que identifica i valora el funcionament dels ecosistemes, com són l'aigua, la fusta o els aliments, en espais naturals i rurals. La cartografia, disponible en el marc del Sistema d'Informació Territorial de la Xarxa d'Espais Lliures (SITxell) té com a objectiu identificar i valorar el funcionament dels ecosistemes en aquests espais com a elements que beneficien directament o indirectament la qualitat de vida de les persones.

  Aquesta cartografia de serveis ecosistèmics s'ha realitzat gràcies al conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB i el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals). La iniciativa compta també amb la participació d'altres equips de treball que col·laboren habitualment en el projecte SITxell, com l'ICO (Institut Català d'Ornitologia) i la Unió de Pagesos.

  Els serveis ecosistèmics, classificats en quatre grans categories com són el suport, la regulació, l'aprovisionament i els culturals, estan relacionats amb els principals components del benestar humà, com són la salut, la seguretat, els béns materials bàsics i les bones relacions socials.

  En el territori de Barcelona els ecosistemes presents al són principalment de tipus forestal –boscos, matollars, prats i herbassars–  i agrícola, destacant també els ecosistemes lligats als processos d'urbanització, que són especialment presents en l'àmbit metropolità de Barcelona.

  Especificacions

  • Escrit per: EL MERCADAL

  Share this product