Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018
 • Per conscienciar la població de la importància social de fer-se donant d’òrgans per a transplantaments
 • Catalunya, líder mundial en transplantament
 • Segons el director de l’OCATT, l’any 2015, els transplantaments d’òrgans a Catalunya van arribar als 954, un rècord històric
 • Lleida per la donació

  Lleida per la donació

  Publicat el

  Dimecres, 10 Febrer 2016

  La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la campanya “Lleida per la donació” que té per objectiu conscienciar i augmentar el nombre de donacions d’òrgans.

  Aquesta campanya està organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

  El diputat provincial Eloi Bergós ha presentat aquesta campanya acompanyat per la treballadora social de la Fundació Renal Jaume Arnó, Cristina Punyet; pel director de l’Organització Catalana de transplantaments (OCATT), Jaume Tort, i pels organitzadors de l’activitat Transplantbike dels clubs esportius Alfaventur d’Alfarràs i Rocko d’ Almenar, Javi Palacions i Anna Lijarco.

  Per la seva part, el director de l’Organització Catalana de Transplantaments (OCATT), Jaume Tort, ha explicat que any rere any la donació d’òrgans a Catalunya s’ha anat incrementant gràcies a l’esforç de tothom.

  Catalunya és líder mundial en transplantament i també té unes taxes en donació per milió d’habitants molt altes, però la llista d’espera augmenta any rere any i només s’escurça si hi ha donacions.

  Segons el director de l’OCATT, l’any 2015, els transplantaments d’òrgans a Catalunya van arribar als 954, un rècord històric, però actualment encara hi ha 1.335 persones en llistes d’espera per rebre un òrgan.

  Així mateix, Tort ha agraït la gran tasca de sensibilització de la Fundació Renal Jaume Arnó, com també ha destacat que la Diputacio de Lleida és una institució que dóna un gran suport al sistema sanitari català en molts aspectes i actuacions, com pot ser també el Bus de la Salut o els consultoris mèdics.

  Tort ha afegit que aquestes campanyes tenen com a objectiu sensibilitzar la població i és del tot imprescindible que la gent conegui que la seva solidaritat, fer-se donant, pot ajudar moltes altres persones. Per per incrementar el nombre de donants cal formació, informació i activitats amb la societat de manera permanent, ha indicat.

  Especificacions

  • Escrit per: EL MERCADAL

  Share this product