Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

La 12a Fira del Caçador de Tàrrega potencia enguany les demostracions de doma de cavalls com a gran atractiu

Publicat el

Dilluns, 16 Setembre 2013

La 12a edició de la Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega, el principal esdeveniment dedicat a la divulgació de la cinegètica a la demarcació de Lleida, potenciarà enguany les exhibicions de doma de cavalls com a atractiu lúdic. Aquesta proposta fou la principal novetat de l’any passat i després de la càlida acollida per part del públic s’amplia ara amb la celebració del 1r Concurs de Pole Bending i Barrel Racing, dues modalitats de muntura basades en la destresa i la velocitat. La prova, inscrita dins el Campionat Interprovincial de Catalunya, comptarà amb l’organització de la Federació Catalana d’Hípica i la participació d’uns 25 genets. La competició, a partir de 2/4 de 12 del migdia, garantirà moments espectaculars ja que cavalls i genets hauran de sortejar circuits d’obstacles desafiant el cronòmetre. La fira, organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega, tindrà lloc el diumenge 29 de setembre, de 8 a 15 h, al Càmping Municipal de la capital de l’Urgell, amb entrada de franc.

Per segon any consecutiu, el certamen es dedicarà a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, el seu fundador. Així, la vigília de la fira, el dissabte 28 de setembre (6 tarda), es descobrirà una placa de record en homenatge a Robinat a les instal—lacions del càmping, les quals també duen el seu nom. Serà un nou reconeixement pòstum del consistori i la Societat de Caçadors de Tàrrega, entitat de la qual Robinat fou president. El dissabte la fira també es prologarà amb una trobada de ball de country.

Més d’un centenar d’expositors i continua la mostra de falconeria

Fidel a la voluntat del seu impulsor, la fira continuarà fent pedagogia de la caça com a pràctica reguladora del medi natural i motor econòmic del territori. Concentrarà així més d’un centenar d’expositors dedicats als estris i la roba de caça, remolcs i vehicles, alimentació, ganiveteria i articles artesanals. A més d’arreu de Catalunya, els paradistes també provindran de l’Aragó, País Valencià,

França i Portugal. El públic també tindrà ocasió de contemplar de prop gossos de diverses races caçadores (fins a trenta expositors), aus rapinyaires de falconeria i animals per a repoblació. Pel que fa a la falconeria, s’amplia aquest apartat amb exemplars provinents de Saragossa i s’oferiran dues exhibicions a les 11 del matí i a la 1 del migdia.

Concursos i competicions nodreixen el programa

Repetiran a la programació tres competicions que han esdevingut clàssiques: el VI Concurs Nacional Caní de la Unió Cinòfila de Catalunya, certamen de bellesa canina que puntua els moviments i l’estètica dels animals; el campionat català d’obediència de gossos a càrrec d’Agility Associació Ciutat de Tàrrega en un circuit de vint obstacles; i el concurs de cant amb el Grup d’Ocellaires d’Agramunt (caderneres, passerells, verderols i pinsans). Aquests al—licients compartiran recinte amb altres activitats més especialitzades com la final de l’11è Màster Sant Humbert, el qual puntua la conducta del caçador en relació a la peça i al seu gos, i el 1r Recorregut de Caça dedicat a Felip Robinat. També es reservarà espai per a les proves de tir amb fona, tir amb carrabina d’aire i tir amb arc. Al mateix temps, s’incorpora com a novetat una exhibició d’airsoft, joc d’estratègia similar al paintball. I tot obert al públic, constituint una amena matinal per gaudir en família.

Caràcter referencial a Catalunya

L’extens programa d’activitats certifica la consolidació d’un certamen que aconsegueix omplir de continguts les quatre hectàrees de superfície del càmping. Durant la presentació celebrada avui, el president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Benjamí Sala, ha avançat que la fira continuarà creixent i que es treballa per acollir l’any vinent un campionat internacional de tir amb arc sobre dianes mòbils. Sala també ha asseverat que la Fira del Caçador de Tàrrega “ha assolit la condició de referent a Catalunya”. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha destacat la contribució del certamen “per dinamitzar econòmicament el territori amb una pràctica que mou milers d’aficionats”.

Una jornada sobre millores en la gestió cinegètica, el pròleg

D’altra banda, el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya se suma a la Fira del Caçador i, com a pròleg, convocarà el dijous 26 de setembre una jornada tècnica sobre millores en la gestió cinegètica. Serà a partir de les 10 del matí a l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega. S’hi exposaran accions de repoblació amb perdiu roja, l’estat de les poblacions de guineus i conills, normatives de vigilància i control,... La 12a Fira del Caçador compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida. Tanmateix, agrupa la tasca desinteressada de centenars de voluntaris vinculats amb la Societat de Caçadors de Tàrrega. Els visitants gaudiran de pàrquing de franc i servei gratuït del bus municipal fins al càmping, amb el recorregut habitual, de les 9 del matí a les 3 de la tarda.

 

TIMING D'ACTIVITATS

— Campionat d’obediència de gossos amb Agility Associació Ciutat de Tàrrega

( a p a r t i r d e 8 m a t í )

— 11è Màster Sant Humbert

(a partir de les 9 del matí)

— Competicions de tir amb fona, tir amb carrabina d’aire i tir amb arc

(a partir de les 10 del matí)

— VI Concurs Nacional Caní de la Unió Cinòfila de Catalunya

(a partir de les 10 del matí)

— Concurs de cant amb el Grup d’Ocellaires d’Agramunt

(a partir de les 10 del matí)

— Exhibició de falconeria

(a les 11 del matí)

— 1r Concurs de Pole Bending i Barrel Racing

( a 2 / 4 d e 1 2 d e l m i g d i a )

— Exhibició de falconeria

( a l a 1 d e l m i g d i a )

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product