Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

La biblioteca de Mollerussa, pionera a Catalunya en estrenar una aplicació per a mòbil interactiva

Publicat el

Dissabte, 14 Setembre 2013

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa és des d’avui el primer equipament públic d’aquestes característiques a Catalunya que compta amb una aplicació per a mòbil interactiva que permet a aquells usuaris que se la descarreguin consultar el catàleg i fer renovacions de préstecs, entre altres funcions. L’aplicació, vàlida per qualsevol Android i Apple i que només tenien fins ara les biblioteques universitàries i la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona però únicament com a xarxa i no individualment, ha estat presentada aquest matí per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la directora de la biblioteca, Diana Solé, en el marc d’un vermut literari amb una dotzena d’il·lustradors i escriptors d’arreu de Catalunya que han participat en l’elaboració d’un catàleg encarregat amb motiu del 15è aniversari de la biblioteca.

 

L’aplicació, batejada amb les sigles BCJV, permetrà, entre altres gestions, fer notificacions push als usuaris sobre les diferents activitats que organitza l’equipament o sobre informacions concretes relacionades amb el servei assolint així una interacció diària ja que també permetrà contactar directament amb la biblioteca.

 

Aquest nou servei se suma al recent creat compte a Spotify i esdevé un nou pas dins de l’ús de les noves tecnologies per arribar a un major nombre d’usuaris. Així, tant al compte de Twiter com a Facebook, la biblioteca disposa de més de 300 seguidors mentre que al blog i a la web compta amb una mitjana superior al miler de visitants al mes.

 

La presentació del nou servei s’ha emmarcat dins el vermut literari organitzat per agrair la participació de 36 autors de tot Catalunya en l’elaboració d’un catàleg al voltant de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila encarregat amb motiu del seu 15è aniversari. Al  vermut hi ha assistit una dotzena d’aquests autors que han rebut l’agraïment de l’alcalde per la seva col·laboració continuada amb Mollerussa al llarg dels anys, ja sigui amb la seva aportació amb un text o una il·lustració en aquest catàleg commemoratiu com també en la celebració del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya que organitza des de fa 11 anys la capital del Pla d’Urgell.

 

            Autors i il·lustradors com Joan de Déu Prats, Ramon Usall, Joan Francesc Dalmau, Joan Portell, Jordi Folch, Ignasi Blanc o Gusti han estat presents en l’acte que ha servit per reivindicar la tasca feta per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa al llarg de la seva dilatada trajectòria.

 

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product