Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Segueixen a bon ritme les obres de la teulada de la piscina coberta de Mollerussa

Publicat el

Dijous, 19 Setembre 2013

L’Ajuntament de Mollerussa, a través de l’empresa adjudicatària de l’obra, Fustes Graus, ha començat avui el procés de col·locació de les 117 bigues de la teulada de la piscina coberta, un procés laboriós que consisteix en extreure una biga vella i col·locar acte seguit la nova per tal de no malmetre l’estructura i evitar que les encavallades facin cap moviment. La renovació de les bigues arriba un cop s’han extret tots els suports existents de les bigues, una bona part dels quals estaven malmesos per la humitat, i s’han substitut per uns de nous més resistents a les condicions de temperatura i humitat que suporta l’interior d’aquest equipament.

 

Un cop finalitzat el procés de renovació de les bigues és previst que les obres, que s’estan duent a bon ritme, continuïn amb la col·locació del tancament de la teulada del qual s’incrementarà el gruix de l’aïllament, fet que contribuirà també a l’estalvi energètic.

 

La renovació de la coberta compta amb un pressupost de 106.998 euros sense iva. En aquest sentit, cal recordar que el consistori ja va obrir durant el Ple ordinari del 25 de juliol una partida de 75.000 euros per tal de dur a terme aquestes obres que es complementaran amb una modificació de crèdit per tal de cobrir el pressupost total de l’obra. El consistori es pot fer càrrec d’aquesta millora amb recursos propis, fet que ha ajudat a prendre la decisió de fer una rehabilitació de més envergadura que la inicialment proposada. Si les previsions es compleixen, les obres han d’estat enllestides a finals de setembre per tal que a l’octubre es pugui iniciar la temporada d’activitats de l’equipament.

 

Cal recordar que l’Ajuntament va tancar les instal·lacions el passat 19 de juliol, tres setmanes abans de la data prevista, amb caràcter preventiu després de rebre un informe encarregat a una empresa externa especialitzada en aquest tipus d’instal·lació que recomanava la reparació d’urgència d’una secció de bigues de la instal·lació malmesa per la humitat.

 

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product