Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

A catalan way

Publicat el

Dijous, 19 Setembre 2013

 

El tema més discutit i controvertit de l’estreta relació dels governants de Catalunya i Espanya ens ha marcat l’actualitat dels darrers mesos als principals mitjans de comunicación del país. Artur Mas, president dels catalans i catalanes ha fet mostres d’interés per la ja reivindicada independencia de Catalunya, tant desitjada per la Joventut Nacionalista de Catalunya i per Esquerra Repúblicana, que en mals temps, s’ha dividit en dos (Una part a Solidaritat Catalana i l’altra a Reagrupament), però que en definitiva no ha dividit, sinó ha conseguit el poder que necesita per fer un referéndum abans que Mas retorni al seu passat i faci un pacte fiscal, que ahores d’ara sembla ser que és l’únic que pot conseguir Catalunya.

Artur Mas, ha engegat un procés que possiblement no es podrá aturar, ja que la por a un hipotètic dret a decidir s’està perdent en benefici dels partits que es mostren clars i ferms a favor del dret a decidir.

Bona maniobra la d’alguns socialistes, que cansats de tant predicar el federalisme per tots els carrers i veure que no serveix de gaire,i que empitjora els resultats, és lògic que hi hagi una part que es decanti pel dret a decidir i la formació de nous partit .

Pensem i creiem, que ara és un bon moment per que els partits més conservadors aclarin la seva postura, perquè no volem estar enganyats, i encara menys amb un tema tan important com és el model de país. Uns dies abans de la via catalana, Mas ha fet tres passes enrere cap al dret a decidir i ha ginyat l’ull a Rajoy per pactar un referèndum, que creiem que s’ha de fer, per demostrar que existeix democràcia en aquest país. Pensem, que en part aquestes tres passes enrere de Mas, és una estratègia per tal que l'independentisme ocult es manifesti el dia 11 de nord a sud del nostre país. Cal que el govern d’Espanya tingui relació amb el de Catalunya, al igual que altres països del món que tenen situacions similars i permeten les consultes.

És bo, que si en les eleccions vinents es torna a presentar el PSOE, digui clarament si donarà permís per realitzar una consulta a Catalunya pel dret a decidir. Però hem de ser clars.Clars com quan Rajoy diu que Catalunya es posa en camins que ‘no toca’, explicant que afrontar la crisi és el que preocupa el govern central d’Espanya.

Però el que hauriem de demanar els catalans i catalanes és que si un va per un camí no descarrili en un altre, perquè això no és cap mena de mostra que transmeti confiança dels nostres governants. Ara més que mai, és el moment que els qui es senten catalans, que senten que el seu territori està a un pas d’una nova era amb prosperitat, es manifestin. Creiem que l’Assamblea Catalana ha comès un error alhora de no fer passar la via humana per les nostres terres (Pla d’Urgell,Segrià,Noguera, Pla d’Urgell, etc.) Que es fa realment per millorar l’actual situació de desequilibri territorial?

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product