Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Setmana de la mobilitat sostenible i segura

Publicat el

Dilluns, 23 Setembre 2013

club-ciclista-sort

 

 

 

 

 

SETMANA DE LA
MOBILITAT 
SOSTENIBLE I SEGURA
Programa d’activitats a Sort
Dia 28 de setembre

10.00 h Pedalada popular per les Vernedes – 10 km 150m desnivell
concentració-briefing a les 9h davant del Pavelló d’Esports

10.00 h Pedalada infantil per les Vernedes – 2 km
a les 9 h davant del Pavelló d’Esports, els menors de 14 anys acompanyats d’un adult

12.00 h Taller d’inspecció tècnica
davant del Pavelló d’Esports

Inscripció gratuïta · En finalitzar les activitats hi haurà un refrigeri i es donarà un petit obsequi als tots/es els participants
Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / 630857453

I a més, del 28 de setembre al 31 d’octubre
Concurs fotogràfic “Jo vaig en bici”
Descarregueu-vos les bases (pdf)

Organitzen: Ajuntament de Sort · Club Ciclista Sort
Amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural  i l’Autoritat del Transport Metropolità de Lleida

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013 (+info)

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema Aire net – Fes el pas!, la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Els objetius principals de la Setmana són els següents:

+ Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissions de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
+ Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
+ Impulsar l’ús del mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
+ Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
+ Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product