Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

La salut mental i els seus estereotips al punt de mira de tot el món

Publicat el

Dijous, 12 Setembre 2013

time to change

 

Tot i que és una iniciativa pionera a Catalunya, existeixen referències de projectes internacionals que ja fa anys que lluiten contra l‘estigma de la salut mental:
see me

See Me” és una campanya escocesa, llançada a l’estiu de 2002 gràcies a l’aliança de cinc organitzacions, que lluita contra els comportaments negatius cap a les persones amb algun problema de salut mental. “See me” posa l’accent en la formació de persones i la col·laboració amb els mitjans de comunicació, per garantir que les veus de les pròpies persones afectades per un trastorn mental siguin escoltades i difoses, així com fer-li front als missatges estigmatitzants.

time to change

Time to Change” és una campanya orientada a reduir l’estigma i la discriminació contra les persones amb un trastorn mental, duta a terme a Anglaterra des de l’any 2007 per tres organismes independents sense afany de lucre. Una de les iniciatives més interessants d’aquest projecte és el Programa de Contacte Social, que reuneix a persones amb i sense problemes de salut mental per participar en activitats compartides.


like minds, like me

Like Minds, Like Mine” és un programa públic de nivell nacional, que es porta endavant a Nova Zelanda des de 1997, orientat a reduir l’estigma i la discriminació associada al trastorn mental. Aquest programa ha estat un model de referència sobre tot per la seva condició pionera, per l’accent en la perspectiva en primera persona, per adoptar una plataforma de reivindicació de drets humans, i per adoptar un model social, no biomèdic, a l’hora d’entendre els trastorns mentals.

 

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product