Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

L'Ajuntament de Tàrrega inicia les obres per transformar el Camp dels Escolapis en un espai verd integrat al teixit urbà

Publicat el

Diumenge, 15 Setembre 2013

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest cap de setmana les obres d’arranjament de l’antic Camp dels Escolapis per potenciar l’ús d’aquesta zona com a parc municipal de passeig i lleure. Un dels eixos de l’actuació és l’enderroc del mur perimetral que afronta al carrer Migdia, el qual es trobava molt degradat. La desaparició del mur, de 200 metres lineals, propiciarà la integració del recinte al teixit urbà, una de les principals bases del projecte. “Es tracta d’eliminar una barrera física i visual, sense cap utilitat ni valor arquitectònic, per accentuar la sensació d’espai obert”, ha manifestat el regidor d’Urbanisme, Gabriel Lacambra. La intervenció s’ha pressupostat en 40.000 euros, sufragats per la Diputació de Lleida, i s’hi invertiran dos mesos de feina per part d’una empresa local.

Encaix amb l'entorn Els treballs inclouen la dignificació de tot aquest sector mitjançant l’enjardinament de parterres, la instal—lació de mobiliari urbà i la plantació d’una trentena d’arbres que se sumaran als ja existents. Properament també es renovaran les porteries i les cistelles que permeten la pràctica esportiva de caire lúdic, un dels usos que la ciutadania ja fa d’aquest espai. La intervenció encaixarà amb la fesomia de la llera del riu Ondara a l’altre costat del carrer Migdia, habilitada també com zona de passeig des de fa uns anys. Pel que fa a l’enderroc del mur, es conservarà dempeus el pòrtic d’entrada i es restaurarà la porta de ferro.

Més zona verda mirant cap al riu L’enderroc del mur permetrà a més que el Camp dels Escolapis sumi una llenca de terreny de 1.000 m2 vora el pont del carrer Migdia, on es plantarà gespa i s’aixecarà una tanca de fusta com a mirador. Just en aquesta zona la Diputació de Lleida ha modernitzat recentment el viaducte que creua l’Ondara pel carrer Migdia, dins el tram urbà de la carretera LV-2021. El Camp dels Escolapis (també conegut com Can Colapi) és una parcel—la de 7.400 m2 que passà a ser de titularitat municipal a mitjans dels anys 90, fruit d’una permuta entre l’Ajuntament i els Pares Escolapis. Des de llavors s’ha posat a disposició de la ciutadania com a espai de gaudi i activitats culturals. S’ubica en una àrea molt transitada on s’han implantat d’uns anys ençà centres d’ensenyament, entitats socials i altres serveis, amb un elevat nombre d’usuaris potencials per a gaudir del remodelat parc municipal.

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product